2010-6_p02 Van de redactie

Van de redactie - René SuikerHoofdredacteur SoftwareBus

Zo tegen het eind van het jaar kijken we doorgaans even terug op het afgelopen jaar en verder blikken we vooruit. Laten we van deze gewoonte nu eens niet afwijken.
Voor u ligt alweer de laatste SoftwareBus van 2010. Op het moment van schrijven is Sinterklaas in het land. Als u dit leest is het bijna Kerstmis. Sorry, als u dit blad in de bus krijgt is het bijna Kerstmis, wanneer u het leest weet ik natuurlijk niet. Toch heb ik het gevoel, dat het blad vrij snel na aankomst gelezen wordt. Ik hoop het in elk geval van harte, want we doen ons uiterste best om er elke keer weer een interessant blad van te maken. Verderop in dit nummer doen we ook uit de doeken, wat er allemaal bij komt kijken. En dat is heel wat.

Over kijken gesproken, we kijken dus even terug. Tijd voor bespiegeling hebben we eigenlijk niet, want deze SoftwareBus volgt wel heel snel op de vorige. U weet wel: die extra dikke uitgave met een uitgebreide fotobijlage van ons eigen Platform Digifoto. Hoewel het niet iedereen kon bekoren, waren wij er zelf wel enthousiast over en hebben we gelukkig ook positieve reacties mogen ontvangen.

Kijken we verder terug, dan hebben we een bewogen jaar achter de rug. De samenwerking met de HCC, onze moedervereniging, ging met horten en stoten. Uiteindelijk komen we er elke keer samen wel weer uit, maar het kost steeds wel veel energie. Een soort haat‐liefde verhouding lijkt het wel, we kunnen niet goed met elkaar , maar toch ook niet zonder elkaar . Hopelijk gaat dit het komende jaar allemaal wat vloeiender . Maar uiteindelijk hebben we met de HCC wel bereikt, dat het HCC!Digital Event, ofwel de HCC!Dagen in een nieuw jasje, een groot succes werd. In het vorige nummer heeft u daarover kunnen le zen en ook in dit nummer komt Petra daar nog op terug. Terwijl ik dit schrijf komt trouwens het bericht binnen dat Petra de HCC gaat verlaten. Onze voorzitter besteedt hier aandacht in zijn column, dus doe ik dat niet. Uiteraard wens ik haar wel veel succes in haar nieuwe functie.
Het thema voor dit nummer is uiteraard Kerst. Deze keer hebben we er een bijzondere invulling aan gegeven, door aandacht te besteden aan de medemens die het met wat minder moet stellen. Hierbij komt het begrip Ubuntu om de hoek kijken. U denkt dan aan Linux? Terecht, Lees ‘Inzet van Open Source in Gambia en Senegal’. Hier hoort eigenlijk ook een oproep bij. Er zijn misschien wel meer mensen die hieraan willen of kunnen bijdragen. We beraden ons nog over hoe we dit kunnen faciliteren; in een volgend nummer meer daarover. We hebben er alvast een e‐mailadres voor geopend.

In SoftwareBus 2011‐1 meer nieuws over CompUfair , het grootscheepse vervolg op onze GebruikersDagen. Op 5 februari in De Bilt. Op deze dag stellen we, traditiegetrouw, onze leden weer in staat hun zolder leeg te verkopen, voor zover computergerelateerd. Als u daaraan mee wilt doen, moet u zich vóór het verschijnen van de volgende SoftwareBus opgeven bij Evenementen.

Namens de redactie en het DTP‐team wens ik u een fijne Kerst, een goed uiteinde en een fastastisch Nieuwjaar. Hopelijk slaagt u in uw goede voornemens en komen uw wensen uit.
Wij zien elkaar weer in 2011!

René Suiker
Hoofdredacteur

SoftwareBus: