2010-6_p04 Goede voornemens

Goede voornemens - Petra Claessen

2011 staat te trappelen om 2010 af te lossen. Altijd een goed moment om even terug te kijken op het afgelopen jaar, en vooral om het over de toekomst te hebben en goede voornemens te delen. HCC heeft een aantal hoogtepunten achter de rug. Er vonden weer talloze verenigingsactiviteiten plaats, waar veel HCC-leden op af kwamen. Al deze bijeenkomsten werden (mede) georganiseerd door vrijwilligers van HCC. Zij hebben ervoor gezorgd dat 2010 wederom een actief en interactief verenigingsjaar was; chapeau voor onze vrijwilligers!

HCC organiseerde dit jaar de Nationale Computer Opschoondag. Ruim 33.500 computergebruikers, leden en niet-leden van HCC, registreerden zich voor deze dag. Een resultaat waar we met z’n allen trots op kunnen zijn.

Waar we ook zeer tevreden over zijn is ons digitale kennisevenement HCC!digital, dat op 5 en 6 november jl. in de Jaarbeurs plaatsvond. Twee dagen lang bezochten bijna 10.000 bezoekers het evenement. Er werden workshops gevolgd, games gespeeld, producten gekocht en er was veel ruimte voor persoonlijk contact. Een uniek nieuw evenement, dat heel positief is ontvangen.

Een goed jaar dus, maar er zijn altijd verbeterpunten.

HCC is de computervereniging van elke computergebruiker. Van hobbyist tot professional, van jong tot oud, van beginner tot expert. Dáár ligt onze toegevoegde waarde en dáár gaan we ons het komende jaar dan ook nog meer op richten, HCC is er voor iedereen! Het producten- en dienstenaanbod zal de komende jaren uitgebreid worden, zodat elke computergebruiker baat heeft bij het HCC-lidmaatschap.

Een ander belangrijk aandachtspunt voor 2011 is ondersteuning. HCC wordt de vereniging voor hulp op de digitale snelweg. Via presentaties en workshops door heel het land en via HCC!forums helpen leden elkaar op het gebied van computergebruik. We streven naar een computerondersteuning voor onze leden van 24 uur per dag.

Daarnaast gaat HCC haar maatschappelijke verantwoordelijkheid verder uitbreiden. We vinden dat niemand achter mag blijven in de digitalisering van de samenleving. De vereniging intensiveert daarom bestaande samenwerkingsverbanden en gaat opzoek naar nieuwe maatschappelijke partners.

Ten slotte wil ik u graag informeren over de ´HCC om de hoek´. Ook in 2011 blijven Interessegroepen en Regio’s een zeer belangrijke rol spelen binnen de vereniging. De groeperingen zorgen ervoor dat u dicht bij huis leden kunt ontmoeten, en kennis en kunde kunt uitwisselen. Uiteraard staat uw Interessegroep CompUsers ook volgend jaar weer voor u klaar.

HCC gaat het nieuwe jaar barstensvol ambities in. Ambities die passen bij een vereniging anno 2011. Ik zie ernaar uit om al onze ambities, samen met uw steun, te verwezenlijken, en u in het nieuwe jaar te ontmoeten op een van de vele bijeenkomsten.

Mede namens de Raad van Toezicht en het team op het verenigingsbureau HCC wens ik u allen fijne feestdagen toe en een mooie start van 2011.

Petra ClaessenPetra Claessen
directeur/bestuurder HCC

 

 

Petra Claessen treedt per 1 januari in
dienst als directeur van SMA (Sales Management Association).
En kennelijk heeft Petra er echt zin in.
Gefeliciteerd!
En dank voor de drie jaren inzet voor de HCC.

SoftwareBus: