2010-6_p06 Digifoto goes cultural!

Logo NL fotomuseumDigifoto goes cultural! - Wessel Sijl

De titel van dit artikel moge wellicht de vraag oproepen of er nog wordt gefotografeerd door de leden van DigiFoto. Het antwoord: „Ja, natuurlijk! Zelfs meer en soms zelfs experimenteler dan ooit.”

En om dat in gang te houden, kan een inspirerende prikkel op zijn tijd geen kwaad. Deze prikkel werd toegediend met een excursie naar het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam op 14 november 2010. Dat was een leerzame en inderdaad inspirerende ervaring!

En ondanks het zeer grauwe en regenachtige weer, hebben na het museumbezoek enkele die-hards ook nog wat van de fotogenieke omgeving op de gevoelige plaat Foto Jos van den Berge – in Rotterdam valt altijd wel een  foto te scoren, ook bij slecht weer(excuus: op de CCD of CMOS) vastgelegd.

De kritische lezer van de SoftwareBus zal zich afvragen: „Die DigiFoto-excursies zijn toch altijd in het voorjaar?” Ja, dat klopt, maar dit jaar is besloten om voortaan twee keer per jaar met elkaar op stap te gaan: in het voorjaar een actieve fototrip met nadruk op het fotograferen zelf, en in het najaar een dag op de culturele toer: het aanschouwen van spraakmakend werk van beroemde fotografen in musea of galerieën, of met andere inspirerende, overdekte foto-activiteiten. DigiFoto zoekt hiermee ook de diepgang in de fotografie. Want ook al is de digitale fototechniek nog zo interessant en perfect, het gaat om de inhoud van de foto.

Lees meer in de SoftwareBus zelf!

SoftwareBus: