2010-6_p24 'The making of ' SwB

‘The making of ’ de SoftwareBus - René Suiker

'Ons' opmaakpakket Scribus in volle glorie!Zoals al eerder aangekondigd, willen we van de SoftwareBus een echt verenigingsblad maken. Wel met behoud van de interessante artikelen van, voor en door leden, maar daarnaast ook echt aandacht voor de activiteiten binnen CompUsers. De komende uitgaven van de SoftwareBus willen we eens stil staan bij allerhande activiteiten binnen de vereniging en zodoende de lezers eens een blik achter de schermen gunnen.

Het doel van dit alles is tweeledig. Aan de ene kant willen we graag laten zien wat er allemaal bij komt kijken om deze vereniging goed te laten functioneren. Misschien dat het dan ook begrijpelijker wordt als er eens iets niet optimaal functioneert. Daarnaast hopen we ook dat nog meer leden enthousiast worden over wat we aan het doen zijn en dat zij besluiten daar een handje bij te komen helpen.

Activiteiten

De komende tijd kunt u dus verhalen verwachten rondom het bestuur, de redactie van de SoftwareBus, het previewersteam van de GigaHits, de activiteitencommissie, het webteam, de diverse Platforms en mogelijk nog meer. Maar we willen beginnen met de redactie van de SoftwareBus. Daarmee geven we de overige activiteiten al wat gelegenheid om na te denken over wat ze hierover te zeggen hebben.

Het blad

De SoftwareBus kent al een rijke traditie binnen de vereniging. Ik weet niet hoe lang het blad al bestaat (er zullen ongetwijfeld leden zijn die het wel weten), maar sinds ik mij bij de toenmalige DOSgg aansloot bestond het al. Ik heb het leren kennen in een A5 formaat, met een gelige kaft en het ………..

Het gehele artikel is als PDF op te halen.

SoftwareBus: