2010-6_p32 GigaHits

GigaHits 2010-6 - Henk van Andel

Afbeelding van de Gigahits DVDDit is al weer de laatste GigaHits van 2010. De zesde. Telkens keurig op tijd en met vele honderden programma’s. Dank zij de ijver en toewijding van vele vrijwilligers. Die we daar heel erkentelijk voor zijn.

Ook deze GigaHits 2010-6 bevat weer ca. 550 nieuwe programma’s. Het is weer een dual layer DVD-ROM van 8,5 gigabyte. We konden niet alles plaatsen, ongeveer 1,5 gigabyte hebben we in quarantaine gezet.

Enkele GigaHits geleden hebben we deze bootable gemaakt met recovery-software (SARDU). Dat is in goede aarde gevallen. Velen bewaren deze GigaHits zorgvuldig voor het geval een systeemredding nodig is.

Daarom hebben we nu weer zoiets. PartedMagic staat bootable op GigaHits 2010-6. Klein maar dapper, het vraagt minder dan 150 MB aan ruimte. Toch is het een geheel compleet systeem op basis van Linux. Met een volledige grafische interface, je ziet in principe niets van Linux.

Hoofddoel van PartedMagic is het partitioneren van schijfgeheugens. Of USB-sticks. Of het verkleinen, vergroten of verschuiven van partities. Bijvoorbeeld om plaats te maken voor een dual-boot systeem.

Maar er staan veel meer programma’s op PartedMagic, in totaal zo’n 150. En allemaal gratis. Vooral vrij ‘technische’, maar wel heel interessante programma’s. Eén daarvan is ISO master. Daarmee hebben we deze keer de GigaHits 2010-6 bootable gemaakt.

Lees meer in de SoftwareBus zelf!

SoftwareBus: