2011-1_p02 Van de redactie

Van de redactie - René SuikerHoofdredacteur SoftwareBus

Het nieuwe jaar is begonnen. Namens de gehele redactie wil ik alle lezers een gelukkig en vooral gezond 2011 toe wensen. Daarnaast wil ik ook de wens uitspreken dat we met elkaar nog veel plezier met onze computerhobby kunnen beleven.

Voor mij begon het nieuwe jaar niet geweldig. Alles ging kapot, computer, internet, telefoon. Dan blijkt toch maar weer hoe afhankelijk we van al deze snufjes zijn geworden. Je bent finaal onthand. Blijkt ook maar weer eens hoe belangrijk het is om een goede back-up te hebben. Verder kan het geen kwaad om al die wachtwoorden en codes die je hier en daar gebruikt ergens overzichtelijk bij elkaar te hebben.

Computer kapot moet u trouwens niet te letterlijk nemen. Hij is nog vrij nieuw en nog niet helemaal uit elkaar gevallen. Al met al had ik mijn computer te gehaast geconfigureerd, ook weer omdat je gewoon niet meer zonder kunt. Maar te gehaast is niet goed. En dus viel hij vaak uit, soms weigerde hij drives te vinden, nog steeds zijn er trouwens wat drives op mijn netwerk niet te benaderen. Verder doen lang niet alle USB poorten mee, wat toch ook omslachtig is, met al die sticks en dingetjes die je tegenwoordig nodig hebt.

Misschien is het goed om een keer een artikel te plaatsen over hoe je je nieuwe computer goed inricht en wat je aan voorbereidingen moet treffen. Wie zou daar nou eens iets leuks over kunnen schrijven? Ik kan wel de nodige vragen verzinnen, maar de oplossingen heb ik nog niet.

Kijken we terug op 2010, dan zie ik dat we erin zijn geslaagd een mooi blad uit te geven, maar met name door mijn schuld zat de eindredacteur altijd heel erg strak tegen deadlines aan te werken. Het nieuwe jaar begint al niet veel beter. Maar goede voornemens, die waren er toch wel? Inderdaad, die zijn er zeker. Maar ziekte gooit soms ook roet in het welbekende eten. Daarom zijn stukken later afgekomen dan gepland.

Al met al aan deze kant een hoop gedoe bij het begin van het nieuwe jaar. Hopelijk is dit niet tekenend, maar gaan we vanaf nu de goede weg op. Ook deze keer hebben we weer een SoftwareBus vol met artikelen voor en door leden, met voor elk wat wils.

Petra Claessen heeft de HCC verlaten voor een nieuwe uitdaging. We wensen haar veel succes hiermee. De mededeling kwam in elk geval voor mij nogal onverwacht, maar de invulling van de HCC-rubriek in ons lijfblad gaat wel gewoon door.
In het kader van ‘the making of’ gaat Henk van Andel in op het tot stand komen van de GigaHits, de vaste bijlage bij de SoftwareBus.

Uiteraard kunt u in dit nummer ook vooruitblikken op onze CompuFair op 5 februari aanstaande. Daarvoor heeft CompUsers weer alles uit de kast gehaald om de bezoekers een geweldige dag te bezorgen. Lees de aankondiging, wordt enthousiast over het programma van lezingen en workshops en komt allen. Voor het laatste nieuws verwijs ik weer graag naar onze website: www.CompUsers.nl.

Maak ik in het begin van dit artikel pijnlijk duidelijk dat ik niet zo heel veel kaas van die computer heb gegeten, elders in dit nummer laat ik iets los over wat ik er professioneel dan wel mee heb. Een nieuw soort artikel, misschien valt het helemaal niet in de smaak, maar we proberen weer eens iets uit. Ruimte voor experimenteren moet er in een verenigingsblad ook zijn.

Als het wel aanslaat zijn er misschien meer mensen die op een dergelijke manier iets aan hun medelezers kwijt willen. U bent bij deze van harte uitgenodigd om kopij te leveren.

Verder staat dit nummer weer aandacht voor onze vaste speerpunten Linux, DigiFoto, enz.

Enfin, maakt u van 2011 een fantastisch jaar en mag deze SoftwareBus u ook weer inspireren voor uw computerhobby.

René Suiker
Hoofdredacteur

SoftwareBus: