2011-1_p28 Rhino's tips

Rhino’s tips uit HCC!forums - Rein de Jong

Rhino

Ook nu weer interessante tips gevonden op HCC!forums. Die waardevolle tips wil ik hier graag delen. Alle bijdragen worden hier geplaatst met toestemming van de betreffende auteur(s) op de HCC!forums. Deze keer o.a. een handig programma voor detectie van draadloze netwerken en wat over de Windows 7 desktop. Op HCC!forums staan nog veel meer wetenswaardigheden. Zowel in de HCC!kennisbank alsook in de open forums. Er worden steeds meer interessante vragen gesteld. Antwoorden worden ook gegeven. Meestal wordt de oplossing gevonden. Ook kun je terecht om een vraag voor te leggen aan een Windows 7-expert. Dan ben je één op één bezig met de expert om het probleem op te lossen.

  • Marius Hille Ris Lambers beschrijft het programma inSSIDer waarmee je een beeld kunt krijgen, thuis en onderweg, van waar zich draadloze toegangspunten bevinden. Het programma is naast Windows 7 ook bruikbaar onder XP en Vista. zie hier.
  • Ruud Uphoff herstelt de plaatjes van de snelkoppelingen op je Bureaublad. Soms staan die er verloren bij. Ruud tovert de plaatjes weer terug. zie HCC!forums.
  • Zelf vertel ik hoe je vanuit de verkenner toch makkelijk kunt overstappen naar de Command prompt. Dan kun je vanuit hetzelfde pad verder werken. zie hier.

Jullie kunnen je onderscheiden; zie het kader.

Tot ziens en veel plezier op HCC!forums.

Om nu twee vliegen in één klap te slaan, komen er in elke SoftwareBus een aantal tips te staan afkomstig uit HCC!forums. Dat kunnen samenvattingen zijn van waardevolle draadjes of artikelen die rechtstreeks worden overgenomen uit de HCC!Kennisbank. Hopelijk stimuleren ze de lezers van dit blad om ook deel te gaan nemen aan HCC!forums. Je kunt dat doen door vragen te stellen, maar beter nog door antwoorden te geven of artikelen voor de HCC!Kennisbank te schrijven als CompUsers lid. Grote kans dat het kennisbankartikel hier wordt geplaatst. Elk geplaatst artikel levert een VVV Cadeaubon op. Wie pakt de handschoen op? Laten we ons positief inzetten en hier een win-win-situatie van maken!

Lees meer in de SoftwareBus zelf!

 


Onderscheid je als CompUsers lid op HCC!forums


Als CompUsers-lid is het mogelijk je als zodanig te onderscheiden van de andere gebruikers van HCC!forums. Profiel HCC!forumsNa je geregistreerd te hebben op HCC!forums bestaat de mogelijkheid om je verbondenheid met CompUsers te tonen. Dit zou je kunnen doen door in je handtekening aan te geven CU onderscheid op HCC!forumsdat je lid bent van CompUsers. De gebruiker Rhino profileert zich al als CompUsers-lid. Hem nemen we als voorbeeld. Op hccforums.nl ga je naar je profiel > ‘Handtekening wijzigen’. Dit kun je invullen zoals getoond in de afbeelding links. Daar zie je dat ik het woord CompUsers laat verwijzen naar de CompUsers-website (klik op het blauwgroene icon - wereldbol+schakel). Heb je alles goed gedaan, dan zie je hier rechts hoe zo’n bericht dan zou kunnen tonen.

SoftwareBus: