2011-1_p30 GigaHits 2011-1

GigaHits 2011-1 - Henk van Andel

CompUsers GigaHits 2011-1Bij de eerste aanblik van SoftwareBus en GigaHits 2011-1 denk je misschien: ‘Huhhhhhhh? Spelletjes? Ja inderdaad, spelletjes. In de eerste plaats uiteraard voor de kinderen, want die horen er ook bij. En voor de ouderen willen we demonstreren dat Linux helemaal niet moeilijk is.

Deze GigaHits kan namelijk een Linux distributie opstarten met uitsluitend spelletjes. Slechts met moeite zul je daarachter iets van Linux kunnen ontdekken. En als je dat doet, dan kan ik je verzekeren dat het verder alleen is weggelegd voor de bollebozen op Linux gebied. Maar daar vraag je dan ook echt om.

Deze GigaHits heeft een gevaar. Als de kinderen die in de gaten hebben, dan is je verzameling GigaHits waarschijnlijk niet meer compleet. Ook daar hebben we een oplossing voor, je kunt hier een extra exemplaar aanvragen, die krijg je dan helemaal gratis toegestuurd. Zo lang de voorraad strekt en tot uiterlijk 1 april.

De gekozen spelletjes-linux is de distributie van live.linuX-gamers.net. Deze is heel snel en gaat heel vriendelijk om met allerlei hardware. Ook het opstarten vanaf de DVD gaat pijlsnel. In deze SoftwareBus staat een artikel over live.linuX.gamers-net.

Laat ik niet vergeten dat de eerste GigaHits van een kalenderjaar, volgens traditie de gehele voorgaande jaargang van de SoftwareBus bevat. Als PDF, uiteraard. En bovendien ook de gehele voorgaande jaargang van de GigaHits. Alleen, de programma’s hebben we natuurlijk moeten weglaten, die passen er niet op. Maar je hebt hiermee toch een handig overzicht van 2010, want alle Previews staan er wel op.

Verder bevat deze GigaHits bijna 600 nieuwe programma’s, een nieuw wereldrecord. We kunnen die hier niet allemaal voorstellen, maar enkele programma’s komen hier wat uitgebreider aan bod.

In deze SoftwareBus kun je ook lezen hoe de GigaHits tot stand komt. Daar zit misschien meer achter, dan je dacht. Allemaal werk van een aantal vrijwilligers.

Lees meer in de SoftwareBus zelf!

SoftwareBus: