2011-1_p32 De truc met de kaart

De truc met de kaart - Ernst Roelofs

Goochelen met kaarten wordt al jaren gedaan door goochelaars en magiërs. De afgelopen jaren heeft een nieuw type speler het speelveld betreden. Een speler die gebruik wil maken van de mogelijkheden van de plastic (chip of magnetische) kaart. Deze nieuwe speler speelt het spel niet meer in achtersteegjes, maar vanachter de computer, en lang niet altijd voor het eigen gewin, maar vaak in het belang van het bedrijf waarbij hij of zij werkzaam is.

Betalen met ‘plastic’ is al jaren gemeengoed, en niet meer uit het dagelijkse leven weg te denken. Het plastic als hulpmiddel bij het betalen rukt steeds meer op. En … met de moderne chipkaart kun je inmiddels veel meer dan betalen. Zo kunnen veel mensen zonder kaart niet eens op hun werk komen en ook voor het inloggen op het bedrijfsnetwerk is bij steeds meer bedrijven een smartcard – of hoe die ook mag heten – nodig. Niet alleen op het werk, ook in de ‘boze buitenwereld’ rukt de kaart op.

SIM-kaart

Telecom-aanbieders gebruiken al jaren de kleine SIM-kaart om te zorgen dat een mobiele telefoon of UMTS-modem gebruikt kan worden voor hun telecomdiensten. Helaas zijn de voorwaarden de afgelopen jaren almaar verslechterd, met name voor de kleinverbruikers. Als je een prepaid-abonnement hebt, dan moet je nu binnen een half jaar opwaarderen met een minimum bedrag van tien euro, zodat je per jaar minimaal 20 euro kwijt ben aan het instandhouden van een telefoonnummer.

Lees meer in de SoftwareBus zelf!

SoftwareBus: