2011-2_p12 CeBIT

CeBIT, Hoog in de wolken - Henk van Andel

Van 1-5 maart 2011 werd in Hannover weer de CeBIT gehouden, de grootste computerbeurs ter wereld. In 2009 bezochten we deze met gratis kaarten en (betaalde) bussen van de HCC. In 2010 waren er alleen gratis kaarten, de bussen werden geannuleerd wegens te weinig deelname. Ook in 2011 waren we er.

Gratis kaarten ter waarde van € 39,- bemachtigen is geen probleem. Standhouders en orCeBIT 2011ganisaties krijgen gratis kaarten voor hun relaties. CeBIT had wat te kampen met teruggang en wilde het aantal bezoekers weer wat opkrikken. Want zonder bezoekers blijven de standhouders ook weg.

De economische dip lijkt geheel voorbij. Er waren meer standhouders dan vorig jaar. En er waren duidelijk ook meer vierkante meters bezet.

We proberen hier een verslag te doen van de meest interessante nieuwtjes die we aantroffen. Neem het ons niet kwalijk als we iets interessants niet noemen, dan hebben we misschien een aantal van de 4.200 standhouders overgeslagen.

Nieuwe opzet

De CeBIT is van oudsher een zakenbeurs. Consumenten werden niet geweerd, maar ze hadden er weinig te zoeken. Om het bezoekersaantal weer wat omhoog te krijgen……….

Lees meer in de SoftwareBus zelf!

SoftwareBus: