SoftwareBus 2017-4 maakt zijn opwachting...

PrintvriendelijkPrintvriendelijkVerstuur per e-mailVerstuur per e-mail

Nummer 4 van jaargang 2017 van ons blad de SoftwareBus is verschenen en wordt deze week (week 37) bij de abonnees bezorgd. Bekijk hier een korte inhoudsopgave.

Voor abonnees is de nieuwe SoftwareBus op deze website ook digitaal (pdf) beschikbaar, zowel in zijn geheel als elk artikel afzonderlijk. Kijk hiervoor bij SoftwareBus jaargang 2017.

Mocht u nog geen abonnee zijn, dan kunt zich hier voor een abonnement aanmelden. Het is de moeite waard!

Voor klachten en/of opmerkingen met betrekking tot de verzending, mail ons. Vermeldt wel altijd even uw naam, volledige adres, hcc lidnummer en/of abonneenummer. Of misschien wilt u een los nummer bestellen, klik dan hier.

Categorieën: 

Reacties

vraag over: ¨linux puzzel opgelost"

hallo, Ik ben nog maar een beginner op linux gebied. En ik heb een vraag over het het artikel van johan swenker: "linux puzzel opgelost" uit nummer 4 van jaargang 2017: Ik heb een script gemaakt volgens de aanwijzingen in het artikel. Maar als ik het wil uitvoeren krijg ik de boodschap: "cat: script_door_syntaptic: No such file or directory" wat doe ik fout? hartelijk dank bij voorbaat voor het antwoord. wj bijl wj.bijl@gmail.com wj.bijl@eclypse.nl

Aan het programma synaptic

Aan het programma synaptic hebben we de opdracht gegeven "Generate package download script". Dat script is een bestand, en synaptic heeft dat bestand ion de huidige folder neergezet. De naam die synaptic daarvoor gebruikt heb jij moeten bedenken. Ik heb de naam script_door_syntaptic bedacht, en ik zie nu pas dat ik heel consequent syntaptic heb getypt in plaats van synaptic. Een handige truc om het nieuwste bestand in een directory te vinden is sorteren op datum en tijd. Dat kan met bestandsbeheer. Ik doe het altijd met het commando "ls -ltr" (zonder quotes). Dan staat het nieuwste bestand vlak boven de cursor.