Artikelen SoftwareBus 2017-2

Hier vindt u artikelen uit de SoftwareBus 2017-2 als pdf bestanden. Klik op een link of een afbeelding om de gewenste pdf te downloaden.

Let wel: overname van artikelen is slechts toegestaan met VOORAFGAANDE schriftelijke toestemming van de redactie!


360° filmen en VR: Ervaringen van Erhard Braas met 360°-video en Virtual Reality.
Ubuntu Studio (2): De multimediaversie van Ubuntu. In het eerste deel heeft Ton Valkenburgh de achtergronden van zijn keuze voor Ubuntu Studio verteld. In dit tweede deel komt de voorbereiding van Windows 10 aan de orde.
Overstappen naar Thunderbird: Nu Windows Live Mail niet meer door Microsoft wordt ondersteund, zijn er vanuit de Microsoft-collectie maar twee gratis alternatieven: de Windows 10 Mail-app en online via de webinterface http://outlook.com. Thunderbird is nu het enige mailprogramma dat IMAP volledig, veilig en privé ondersteunt voor het gebruik bij je eigen mailprovider. Rein de Jong neemt je aan de hand voor je overstap.
Passe-partouts en inlijsten: Presenteren van gedrukte foto’s. Dé finishing touch van je meesterwerk. Zo’n vijf jaar geleden heeft Wessel Sijl voor de SoftwareBus een artikel geschreven over het snijden van passe-partouts en inlijsten van foto’s. Op veler verzoek heeft Wessel een update geschreven op de eerste versie.
EOSMS: Een Ontzettend Simpele Muziek Speler, door André Reinink. Voor headless muziek spelen zonder kopzorgen! Zelf gebouwd met gebruikmaking van een Raspberry Pi en nog wat onderdelen. Een mooie handleiding voor knutselaars die van gemak en geluid houden.
Nep of echt?: De auteur van dit artikel zag afgelopen weekend een dinosaurus in de uiterwaarden van de Maas lopen. Dat kan ze bewijzen met een foto. Of niet? Isja beschrijft alle stappen van begin tot eind hoe je een composietfoto kunt vervaardigen.
Encryptie voor pc en laptop: Er is op dit moment veel aandacht voor cybercrime en privacy. Daardoor willen we wel eens vergeten dat er ook nog ouderwetse inbrekers actief zijn. In dit artikel van Ton Valkenburgh vind je informatie over hoe je ervoor kan zorgen dat bij een fysieke inbraak je gegevens toch niet direct op straat komen te liggen.

 

Categorieën