Webinar Scratch door René Suiker (Platform Webontwerp)

 

Zaterdag 20 februari 2021 (online), aanvang 14:00 uur

Logo Scratch

Als CompUsers zijn we al een tijdje op zoek naar vernieuwing en verjonging. Toenmalig voorzitter Ton Valkenburgh benaderde het bestuur begin 2018, om eens naar Scratch te kijken. Dat zou iets leuks zijn, waarmee onze leden met hun (klein)kinderen samen plezier aan de computerhobby kunnen beleven. René Suiker pakte die uitdaging op en werd enthousiast over Scratch. In dit webinar probeert hij dit enthousiasme op u over te brengen.
 
Uiteraard is er tijdens het webinar gelegenheid tot het stellen van vragen.

 

Wat is scratch?
Scratch is een verrassende (en eenvoudige) manier om met programmeren bekend te raken. René werd er zo enthousiast over, dat hij er een serie artikelen over heeft geschreven in de SoftwareBus en er ook op de CompUfair workshops over heeft gegeven. Het bestuur is verheugd, dat René zijn kennis en ervaring met u wil delen.

Wilt u deelnemen aan het webinar? Lees dan verder ...

Voorbereiding op het webinar
Het is verstandig om alvast een beetje in te lezen, de artikelen in de SoftwareBus geven een goede basis, maar als u alleen de inleiding leest op https://www.hcc.nl/docmandocumenten/thema-s/79-scratch-syllabus/file (een overzicht van de eerste vier artikelen), dan kunt u beter volgen wat er gezegd en getoond wordt. Het hoeft niet, maar René wil uiteindelijk uitleggen hoe je een doolhofprogramma zelf kunt maken en het zou jammer zijn als we moeten blijven steken bij het maken van een account.

SoftwareBus-abonnees kunnen uiteraard de hele serie van 11 artikelen (online) lezen; voor niet-abonnees zijn de artikelen 1 t/m 9 online beschikbaar.
 

Wilt u deelnemen aan het webinar? Klik dan op de groene knop hierboven. Vul vervolgens in de mail die dan wordt geopend uw naam en HCC-lidnummer in (en of u CompUsers-lid bent). Aanmelden is mogelijk tot 17 februari (gewijzigde datum). Na deze datum ontvangt u een mail met een link om deel te nemen aan het webinar.