vrijdag 10 februari 2012
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•CompUfair 11 februari- Webinars
en CompUsers zoekt voorzitter•


Wie wordt de nieuwe voorzitter?


De huidige voorzitter (Henk van Andel) heeft na ruim 30 jaar dienst enkele jaren geleden aangekondigd af te treden in april 2012.  Een aantal vrijwilligerstaken zal hij blijven doen.

Er was een opvolger bekend in de persoon van de huidige vice-voorzitter. Maar door persoonlijke omstandigheden  (ernstige ziekte in gezin) kon geen overdracht plaatsvinden en kan hij niet per april 2012 de functie van voorzitter aanvaarden.

Kortom: we zoeken (weer) kandidaten die in ieder geval enkele jaren beschikbaar zijn. Aan een redelijke termijn van overdracht wil de huidige voorzitter meewerken.

We publiceren deze keer geen profielschets. Als je iemand weet of zelf overweegt beschikbaar te zijn als voorzitter, meld je dan per e-mail bij voorz@CompUsers.nl. Zet er meteen je telefoonnummer bij. Je mag ook eerst (telefonisch) overleggen. Of morgen tijdens de CompUfair informeren. Alle suggesties worden discreet behandeld, schroom dus vooral niet.
Inhoud eMailing
Nieuwe voorzitter
Webinar van 8 februari
Deelnemen webinars?
Overzicht webinars
 
Klik op afbeelding voor vergroting

Webinar van woensdag 8 februari
De webinar van woensdag 8 februari was bedoeld als 'generale repetitie'. Alles bleek te werken; in de vorige eMailing hebben we aangekondigd hoe je de opname kunt bekijken.

Het fenomeen 'webinar' is nog nieuw, ook voor onze leden. Wij zijn degenen die vragen en opmerkingen stuurden erg dankbaar, dat draagt bij tot verbeteringen en toelichtingen.

De meeste vragen en opmerkingen gingen over:
  • Video is heel klein; 'postzegel'
    Dat klopt helemaal, we kunnen dat niet veranderen. De firma AnyMeeting waar we gebruik van maken, heeft dat zo in de software vastgelegd. Het gaat namelijk vooral om de grote vensters met de 'sheets' die de lezing ondersteunen.
    Het video-venster is soms wat traag en vertoont soms grijze blokken. Ook dit kunnen wij niet beïnvloeden.
  • Geluid is slecht
    Ook dat klopte, althans in het begin. We hebben gaandeweg het geluid beter ingeregeld. Natuurlijk doen we dat voor de webinars van morgen vooraf.
Hiernaast staat een afbeelding van wat je te zien krijgt. Klik op deze afbeelding voor een vergroting.

Als je nu nog deze test-webinar wilt bekijken, klik dan op de volgende link. Morgen wordt deze lezing van Rinus Alberti opnieuw opgenomen en de test-webinar wordt dan gewist.

Hoe deelnemen aan webinars?
Het is eigenlijk heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een pc met redelijk snelle internetverbinding en een browser met de nieuwste Flash versie. Zo nodig wordt je gevraagd Flash te installeren.

In principe moet het ook lukken met een tablet of zelfs een smartphone. Of dat ook bij jou het geval is, kunnen we niet garanderen. In ieder geval gaat het niet met een iPad, die kan namelijk geen Flash installeren.

Om een webinar te volgen, wordt om je naam en e-mailadres gevraagd. Eventueel kun je ook je woonplaats opgeven. Minder vragen kunnen we niet in AnyMeeting.

Klik op afbeelding voor vergroting

Overzicht komende webinars
Je kunt een overzicht vinden van de geplande webinars op www.anymeeting.nl/compusers. Zie ook de afbeelding hiernaast.

Je kunt vooraf registreren voor een webinar. Als de webinar begonnen is (dat kan een aantal minuten vóór de geplande aanvang) kun je op 'Join Meeting' klikken om deel te nemen.

Hieronder geven we een lijst van de geplande lezingen/webinars. Je kunt ook aanmelden voor deelname door op de gewenste webinar hieronder te klikken.

Klik op afbeelding voor vergrotingHenk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl