woensdag 15 februari 2012
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•Geslaagde CompUfair, webinars on-line•


Ondanks schaatspret goede opkomst
Het vorige weekend was het de laatste kans om te kunnen schaatsen. Dat heeft de opkomst van onze CompUfair op zaterdag duidelijk beïnvloed. Toch zijn we tevreden met de ca. 250 bezoekers. En ook heel leuk was te kunnen constateren dat er steeds meer dames op bezoek komen.

CompUsers en enkele zuster-interessegroepen van de HCC kwamen bovendien met zo'n 50 personen. Zij boden de bezoekers een gevarieerd en interessant programma. Het was een geslaagde, gezellige bijeenkomst.

Marike Tukker had haar Xbox met Kinect meegebracht om te demonstreren. Je weet wel, die spelcomputer van Microsoft, die je met gebaren kunt bedienen. De hele dag stonden daar personen allerlei acrobatische capriolen uit te halen om te kijken wat erin zat.

Hieronder en hiernaast een kleine foto-impressie. Klik op een foto voor een vergroting!

     
Inhoud eMailing
Goede opkomst
Webinars geslaagd
Regio IJssellanden
Webinars op GigaHits
 
Webinars geslaagd


Deze keer hebben we weinig aan het lot overgelaten. Dat werd beloond met vier geslaagde webinars, die inmiddels 600 keer bekeken zijn via internet! Een resultaat waar we heel blij mee zijn.

De webinars werden door een aantal personen on-line bezocht tijdens de lezing. Ook in de grote zaal werden de webinars op een groot scherm geprojecteerd. De verbinding liep via internet, net als thuis.

Hieronder geven we de links voor het bekijken van de opgenomen webinars:
De opname van de webinar van Rinus Alberti slaagde zaterdag technisch niet helemaal: van de ca. 60 minuten ontbreken tijdens de laatste 20 minuten het beeld en geluid. Bovenstaande link gaat daarom naar een lo-res video-opname op Vimeo. De bijbehorende 'sheets' kun je hier downloaden (.exe bestand). Met wat handigheid kun je beide op je scherm zetten, eventueel met wat overlap.  Dan is het prima te volgen, misschien zelfs beter dan de 'echte' webinars.


Regio IJssellanden deed mee

De HCC regio IJssellanden had zaterdag ook een bijeenkomst in Nunspeet. Zij maakten gebruik van de webinars van de CompUfair, zowel de opnames als 'live'.

Dit leuke initiatief werd verzorgd door Jan Noordmans, bestuurslid van HCC!IJssellanden. Hij vond de webinars een goed initiatief. Volgens Jan kunnen ook andere HCC-groeperingen daar gebruik van maken.

Welnu, dat vinden wij ook. Alle HCC-groeperingen zijn van harte welkom bij het gebruik van de CompUfair webinars!Webinars op GigaHits
Van de lezingen zijn twee opnames gemaakt: de webinars die tevens live te volgen waren en video-opnames.

De video-opnames zullen wij op de GigaHits 2012-2 plaatsen. Dat moet in hoog gecomprimeerde vorm (MP4), want anders zouden we te veel van de capaciteit van de disc nodig hebben. Het voordeel van de video's is, dat je ze full screen kunt afspelen.

Je hebt er dan wel de 'sheets' bij nodig om de lezing goed te kunnen volgen. Die plaatsen we er uiteraard bij. Met een beetje handigheid kun je de video en de sheets allebei op je scherm zetten en volgen.

Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl