vrijdag 13 april 2012
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•Kom zaterdag 21 april naar de CompUfair


Maak er een leuke dag van

Over een week, zaterdag 21 april, is er alle reden om naar de CompUfair in De Bilt te komen. De bijeenkomst van CompUsers die drie keer per jaar gehouden wordt van 10-16 uur in het HF Witte Centrum, Henri Dunantplein 4 in De Bilt. Gemakkelijk bereikbaar en in het centrum van het land, zie de routebeschrijving. Plenty parkeerruimte voor de deur en helemaal gratis.

Er zijn vijf lezingen en vier Workshops. In de grote zaal worden veel presentaties gegeven en kun je terecht met je vragen en problemen. Er zijn ook een aantal gastgroeperingen van de HCC. En er zijn vier Algemene Leden Vergaderingen van groeperingen, waaronder die van CompUsers.

Het voorlopig programma vind je hieronder. Kijk altijd even op www.CompUsers.nl of er misschien nog wijzigingen zijn.

Ieder lid van CompUsers en de HCC is welkom. En je mag rustig één of meer introducés meebrengen. Misschien is het mooi weer. Maak er dan een uitje van voor het hele gezin. In de omgeving vind je de prachtige bloeiende boomgaarden langs de Kromme Rijn en de Betuwe. Moeder en dochter kunnen desnoods een poosje gaan winkelen in Utrèg bij het Centraal Station. Trouwens, vrouwen raken steeds meer in de ban van computers, dus waarom de CompUfair missen?

Voor niets hoef je niet te komen. Want Marijke zal iedere bezoeker verwelkomen met een appel. Nee, geen elektronische appel, maar een echte appel uit de Betuwe.
Inhoud eMailing
Leuke dag
Grote zaal
Lezingen
Urban Photography
Onze Digitale Woning
Reisvoorbereiding
Webinars
De vijfde lezing
Workshops
Vergaderingen
Bewoners gezocht
 
Grote zaal
Het centrum van alle activiteiten is de grote zaal, oftewel plaatselijk bekend als Colenberghzaal 2.

Hier vind je de stands van de CompUsers Platforms. Zij geven presentaties en de CompUsers VraagBaak is aanwezig om je problemen te bespreken. En ook vind je hier de InfoStand voor o.a. de deelnemerskaarten voor Workshops.

Ook verwachten we weer een aantal gastgroeperingen van de HCC. Hun belangstelling om aan te sluiten bij de CompUfairs van CompUsers wordt steeds groter, omdat hun mogelijkheden voor bijeenkomsten door uiteenlopende redenen steeds beperkter wordt.

Bezoek het CompUsers Platform DigiFoto voor een plezierige, attractieve mini-workshop, waar alles je uit de doeken wordt gedaan:
  • Foto’s uit je smartphone of tablet overzetten
    Isja Nederbragt en Rinus Alberti laten je op de CompUfair zien hoe je dat doet!  Want de foto's van deze 'zak-camera's' worden steeds beter.
  • Urban Photography
    Wessel Sijl laat je kennis maken met de mystiek en de artistieke beloning die je te wachten staan.

Lezingen
In de Over de Veghtzaal worden vier lezingen gepresenteerd:

10.00 - 11.00 Urban Photography Wessel Sijl Platform DigiFoto
11.15 - 12.15 Ubuntu 12.04 en Linux Mint Johan Swenker Platform Linux
13.45 - 14.45 De digitale woning Hans van Baalen
Platform Windows
15.00 - 16.00 Reisvoorbereiding Jaap Vermeer hcc!Watersport-ig

Hieronder beknopt wat over de inhoud van deze lezingen; op www.CompUsers.nl vind je uitgebreidere informatie.


Urban Photography
Wessel Sijl gaat het niet hebben over een toeristische stadswandeling waar je kiekjes kunt maken. Hij legt de artistieke lat hoger. Het fotograferen van verlaten gebouwen, fabrieken, huizen, soms hele dorpen of stadsdelen, bijna altijd met vervlogen sporen van de aanwezigheid van mensen.

Hij gaat het hebben het over urban-fotografie, ook wel urbex-fotografie genoemd (urban exploring).

Rond deze vorm van fotografie hangt een sfeer van illegaliteit en geheimzinnigheid. Waar veel mensen een ‘unheimisch’ gevoel bekruipt, zien urban-fotografen juist de esthetiek in verlaten locaties.

Zijn urban-fotografen gewone fotografen? Ja, maar met een speciale inslag. Er zit ook iets avontuurlijks in. Soms staan gebouwen al decennia leeg. Vloeren en daken kunnen rot zijn of op instorten staan. Voorzichtigheid is méér dan geboden!

De uitdaging is, dat de vergeten schoonheid kan worden getoond als eindresultaat.

Wessel gaat je nog meer vertellen in zijn mini-workshop in de DigiFoto-stand in de grote zaal. Interesse? Misschien kun je hem dan overhalen hem een keer te mogen begeleiden. 

Foto copyright
Wessel Sijl


Onze Digitale Woning
Voor 2012 en 2013 zijn we met een project begonnen: ‘Onze digitale woning’. Er dringt steeds meer apparatuur onze woning binnen en alles moet wel netjes met elkaar kunnen werken.

Met een breedbandaansluiting verbinden we ons met het internet. En het hele huis gaan we daarmee  koppelen. Niet alleen de laptop en telefoon. Ook de nieuwe generaties smart-tv’s en homedomatica-producten. Verwarming, licht, zelfs bloeddrukmeters en weegschalen worden ons nu door fabrikanten opgedrongen.

De leiding van dit digitale huis heeft Hans van Baalen (CompUsers Platform Windows). Hij gaat in zijn lezing uitleggen waar het begint. En dat het einde nog lang niet in zicht is.

Reisvoorbereiding
Bij het voortschrijden van de leeftijd is er meestal meer tijd om te reizen. Het reismiddel kan velerlei zijn, zoals boot, camper en nog vele andere mogelijkheden.

Laat je niet verrassen door onvoorziene omstandigheden. Waar moet je allemaal aan denken? 

In de lezing gaat Jaap Vermeer (hcc!Watersport-ig) jullie goed op de zomerreis voorbereiden. Hij doet dat aan de hand van praktijkvoorbeelden: met de boot naar de Oostzee en met de camper naar Scandinavië en de Baltische staten. Hopelijk kom je dan zonder problemen een reis van vier maanden door.
Webinars
De 'webinars' van 6 februari waren een groot succes. Binnen enkele weken waren ze meer dan duizend keer op internet bekeken.

Ook op 21 april gaan we weer 'webinars' online uitzenden en opnames maken die je later kunt bekijken via internet. Het programma voor deze webinars vind je hier.

Hieronder de 'links' voor de online 'webinars' tijdens de lezingen:
De links voor de opnames zullen we later per eMailing bekendmaken. Er is namelijk wat tijd nodig voor (minimale) bewerking van de opnames.

De vorige keer werden ook video-opnames gemaakt. Die zijn van een betere kwaliteit dan de bandbreedte van internet toelaat. Van de lezingen van 11 februari werden twee lezingen in videovorm op GigaHits 2012-2 verspreid, de overige twee volgen op GigaHits 2012-3.

Ook op 21 april worden weer video-opnames gemaakt. Nog beter dan de vorige keer, verzorgd door het CompUsers Platform DigiVideo.
De vijfde lezing
Jullie missen nog de vijfde lezing? Dan wordt je geduld nu beloond.
De vijfde lezing is een presentatie en vragenuurtje in de Colenberghzaal 1 om 10 uur over de nieuwe mailserver CUmail.nl van CompUsers. Jullie horen nog meer hierover in een eMailing, maar je kunt vast kijken op www.CUmail.nl.Workshops
In de Jaghtkamer staan weer de pc's klaar voor de deelnemers aan de populaire CompUsers Workshops. Hier kun je 'hands-on' ervaring opdoen onder leiding van deskundige docenten.

10.00 - 11.00 De Installatie van WAN c.q. LAN Frans Dijkhoff hcc!CompUsers
11.15 - 12.15 De Installatie van WAN c.q. LAN Frans Dijkhoff hcc!CompUsers
13.45 - 14.45 Dropbox - De Cloud Frans Dijkhoff
John van der Laak
hcc!CompUsers
Platform VoIP
15.00 - 16.00 Dropbox - De Cloud Frans Dijkhoff
John van der Laak
hPlatform VoIP
hcc!CompUsers

Het aantal deelnemers is beperkt door het aantal pc's. Daarom moeten de deelnemers bij de InfoBalie in de grote zaal een deelnemerskaart bemachtigen.

Maar die kun je ook vooraf reserveren! Klik op de titel van een Workshop (in het overzicht hierboven) en geef je gegevens op. Je krijgt dan per e-mail bericht over de toewijzing van een plaats.
Algemene Leden vergaderingen
Nee, de HCC-groeperingen hebben geen vergadercultuur. Maar één keer per jaar houden zij wel een ledenvergadering. Wellicht een extra aansporing om 21 april naar De Bilt te komen?
De  volgende ALV's worden gehouden in Colenberghzaal 1:
  • 11.00 - 12.00 hcc!Modelspoorbaan-ig
  • 12.30 - 14.00 hcc!CompUsers-ig
  • 14.00 - 15.00 hcc!Watersport-ig
  • 15.00 - 16.00 hcc!Postzegel-ig
De vergaderingen zijn uitsluitend toegankelijk voor leden van de betreffende groepering!
De vergaderstukken van hcc!CompUsers-ig staan op www.CompUsers.nl in het Ledenkatern (toegankelijk voor leden).
Bewoners Digitale Huis gezocht
We zijn nog op zoek naar een aantal medewerkers die aan dit project voor en door onze leden willen
meewerken. Elk initiatief is welkom: muziek door heel het huis; video via vakantieadres op de tv thuis; bediening van je verwarming thuis vanaf een warm oord, etc.

Heb je kennis van een leuk onderwerp? Meld je dan aan bij ons aan via: evenementen@compusers.nl Wij zullen je steunen bij een demo of lezing.
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl