donderdag 19 april 2012
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•CompUfair en ALV zaterdag 21 april•


Heel interessant programma
Inmiddels worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de CompUfair van zaterdag 21 april (10-16 uur, HF Witte Centrum, Henri Dunantplein 4, De Bilt). Morgenmiddag gaat een team vrijwilligers de nodige spullen aanvoeren en de zalen in gereedheid brengen.

Zaterdag ben je vanaf 10 uur welkom, met eventueel je introducés. We beginnen dan meteen met onder andere een aantal lezingen en Workshops. Je kunt dus beter iets eerder komen om niets te missen.

Het programma vind je onder andere in eMailing 2012-07. Kijk altijd even op www.CompUsers.nl voor eventuele last-minute programmawijzigingen.
Inhoud eMailing
Interessant programma
Programma lezingen
Bestel CUmail-account
ALV CompUsers
eShop
 
Programma van de lezingen

En nu we het toch over wijzigingen hebben, meteen maar even een wijziging meedelen.

De lezingen van 10.00 en 13.45 uur zijn omgewisseld. Bovendien is er om 10 uur een presentatie en vragenuurtje over CUmail, de nieuwe mailserver voor CompUsers-leden.

Hieronder het nieuwe programma voor de lezingen:

Over de Veghtzaal:

10.00 - 11.00

De digitale woning

Hans van Baalen

Platform Windows

11.15 - 12.15

Ubuntu 12.04 en Linux Mint

Johan Swenker

Platform Linux

13.45 - 14.45

Urban Photography

Wessel Sijl

Platform DigiFoto

15.00 - 16.00

Reisvoorbereiding

Jaap Vermeer

hcc!Watersport-ig


De lezingen zijn ook als ‘webinar’ live te volgen via internet, klik op de titel van bovenstaande lezingen voor een link. De opnames zullen na enkele dagen ook via internet beschikbaar komen.

Colenberghzaal 1:

10.00 – 10.45

Presentatie en vragen CUmail

Henk van Andel
Sander Wendling

CompUsersBestel een CUmail-account
De omzetting van alle DOSgg.nl-accounts vond zaterdag jl. plaats en is heel erg soepel verlopen. De omzetting van de doge.nl-accounts staat voor donderdag/vrijdag op de planning, we verwachten ook voor deze groep weinig problemen.

Zie voor verdere informatie over CUmail eMailing 2012-08 of www.CUmail.nl.

Er is geen aanleiding meer om de mogelijkheid voor nieuwe mail-accounts nog uit te stellen. Eerlijk gezegd zijn er heel wat leden geweest die deze mogelijkheid in de eShop ontdekten, ook al schreven we voorlopig geen nieuwe aanvragen te behandelen. Zij hebben allemaal hun mail-account meteen gekregen.

Een CUmail.nl-account is gratis voor alle CompUsers-leden.
Een subdomein.CUmail.nl-account met meer mogelijkheden is gratis voor SoftwareBus-
abonnees. Leden zonder abonnement betalen daarvoor vanaf 1 januari 2013 € 10/jaar.

In de eShop kunnen nu beide accounts aangevraagd worden:
Degenen met een subdomein.CUmail.nl-account zonder abonnement krijgen vóór 1-1-2013 bericht  met de keuze te downgraden naar een CUmail.nl-account, alsnog een abonnement te nemen op de SoftwareBus € 15/jaar) of hun subdomein.CUmail.nl-account aan te houden voor € 10/jaar.


ALV CompUsers
Nogmaals willen we wijzen op de Algemene Leden Vergadering van CompUsers om 12.30 uur in de Colenberghzaal 1. Wij hopen daar een groot aantal leden te onmoeten.

De vergaderstukken staan op www.CompUsers.nl, zie Ledenkatern. Kijk die vooraf even in. In de zaal zullen deze beperkt beschikbaar zijn.

Eventuele op- en aanmerkingen op de notulen van vorig jaar ontvangen we graag zo snel mogelijk vooraf (Secretaris@CompUsers.nl). Dat geeft ons de gelegenheid zonodig de aantekeningen of opname te raadplegen.

Het bestuur is nog in bespreking met een aantal kandidaat-bestuursleden. Zoals bij zoveel verenigingen valt het ook bij CompUsers niet mee om bestuursleden te vinden. Naar verwachting zullen we voor alle open plaatsen iemand kunnen voorstellen.

Maar het zou heel mooi zijn als we bovendien wat ‘reserve’ op kunnen bouwen. Wil je een bestuursfunctie overwegen of iemand voordragen, stuur dan zo snel mogelijk een mail aan Voorzitter@CompUsers.nl. Liefst met een korte motivatie en een telefoonnummer.

Ben je niet in de gelegenheid om de ALV bij te wonen? Dan kun je wel je opmerkingen, vragen of suggesties kwijt! Stuur ook dan een mail aan Voorzitter@CompUsers.nl.


eShop
Het is soms wat stil in de CompUsers eShop. Maar nu is een bezoek zeker de moeite waard. Een aantal artikelen werd toegevoegd.

CompUsers e-mailaccounts:
Media|Line heeft weer voorraad en enkele nieuwe producten:
Bovenstaande prijzen gelden uitsluitend voor CompUsers-leden, anderen betalen tientallen procenten meer.

MediaLine verwacht tijdens de CompUfair op 21 april deze producten en een aantal andere nieuwe producten te kunnen laten zien. Mits deze zoals beloofd door de fabrikant morgen op tijd binnen zijn, kan Media|Line je kennis laten maken met een 7-inch tablet met Android 4, een 10-inch tablet met Android 4 en quadcore processor en een Windows tablet.
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl