-------------------
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•Webinars tijdens MegaCompUfair op 29-9•


Kun je niet komen? Volg dan een webinar!
Zaterdag 29 september 2011 ben je van 10 tot16 uur van harte welkom op de MegaCompUfair in het H.F. Witte Centrum, Henri Dunantplein 4, De Bilt. Voor verdere informatie verwijzen we naar www.CompUsers.nl en de recente eMailings.

Het kan zijn dat je wel geïnteresseerd bent in een lezing, maar echt niet kunt komen. Voor deze mensen worden de lezingen 'uitgezonden' via internet als 'webinars'.

De webinars van begin dit jaar waren een groot succes. Niet alleen de lezingen zelf, maar ook de opnames ervan werden daarna binnen enkele weken meer dan duizend keer bekeken!

Het woord ‘webinar’ is een samentrekking van ‘web’ en ‘seminar’. Bij de CompUfair is een webinar een video van een lezing die je via internet op afstand kunt volgen. Je ziet wat de bezoekers op het scherm zien in de zaal en tevens zie je (klein) een video van de spreker.

Het volgen van een 'webinar' is heel simpel. Je gaat in je browser naar een adres (URL), logt in met je naam, woonplaats en e-mailadres en klaar is Kees. Je ziet een klein venster  met een video van de inleider; het grootste deel van het scherm is de presentatie in de pc die in de lezingenzaal ook op het scherm verschijnt.

Klik hier voor de URL's en verdere aanwijzingen voor de webinars van lezingen.

Het schema van de lezingen/webinars vind je verderop in deze eMailing.

In principe zouden de mensen die een webinar volgen, ook de mogelijkheid kunnen krijgen om vragen te stellen, mondeling of via ‘chatten’. Dat doen we in ons geval niet, want dat zou de lezing te veel verstoren.

Tussen de lezingen door moeten we snel omschakelen. We kunnen geen gordijnen van het podium dicht doen. Het kan zijn dat alles niet helemaal volgens het spoorboekje verloopt, dan kunnen de kijkers van de webinars wat ‘meekrijgen’ van deze ‘changements’. Graag je begrip daarvoor.

De webinars zijn gratis voor de deelnemers. Ook voor CompUsers, want we gebruiken daarvoor de (via advertenties gefinancierde) faciliteiten van AnyMeeting.

Inhoud eMailing
Volg dan een webinar!
Wat heb je nodig?
Webinars van lezingen
Reserveer workshops!
Wijzigingen lezingen
Modelbaan-ig

Klik op plattegrond
voor vergroting
en print deze uit!Wat heb je nodig?
Een pc met browser en een (redelijk snelle) internetverbinding. De browser moet voorzien zijn van een up-to-date Flash plug-in. Het kan zelfs met de meeste smartphones en tablets. Als er maar geen ‘Apple’ op staat, want Apple doet niet aan Flash.

Verder heb je een link nodig naar de webinar. Die geven we je hieronder voor elke zaal waar een lezing wordt gepresenteert.

Om een webinar te kunnen volgen, moet je je registreren. Dat kun je het best vooraf doen! We vragen alleen je naam, woonplaats en e-mailadres; dat is het minimum dat we kunnen vragen in het AnyMeeting-systeem.


Webinars van lezingen
Hieronder geven we een lijst van de geplande lezingen/webinars. Je kunt aanmelden voor deelname door op de gewenste webinar hieronder te klikken. Je krijgt dan een dag/uur vóór het begin van de lezing een herinnering per e-mail.

Je kunt ook registreren voor een webinar als deze begint (dat kan een aantal minuten vóór de geplande aanvang van de lezing).

Om de webinars te gaan volgen kun je op de naam van onderstaande zalen klikken.
Klik daarna op 'Join Meeting' om deel te nemen.

Over de Veghtzaal << klik hier om webinars Over de Veghtzaal te volgen!
10.00 Digitale woning II      Hans van Baalen; Platform Windows
11.15 Windows 8 presentatie 1
Tony Krijnen; Microsoft
12.30 Windows 8 presentatie 2
Tony Krijnen; Microsoft
13.45 Vragen aan Microsoft Tony Krijnen; Microsoft
15.00 Rafelranden van de stad Wessel Sijl; Platform DigiFoto

Oostbroeckzaal << klik hier om deze webinars Oostbroeckzaal te volgen!
10.00
eComStation, reïncarnatie IBM OS/2
Tom Steen; hcc!eCs-ig
11.15 Videobewerking met Lightworks Free Roel Schuil; Platform DigiVideo
12.30 Controversiële stellingen informatica Prof Dr Ir W.L. Van der Poel; Platform Linux
13.45 
VirtualBox Johan Swenker; Platform Linux
15.00 Windows 8 Gerard Otte; hcc!Windows-ig
Reserveer NU workshops!
Het aantal plaatsen van een workshop is beperkt door het aantal pc’s dat we beschikbaar hebben. Om te voorkomen dat er zaterdag geen plaats voor je blijkt te zijn, adviseren we om vooraf een plaats te reserveren. Dat kan nog t/m vrijdag 28 september.

Hieronder het schema van de workshops. Klik op de naam van een workshop, dan kom je met een browser uit op de pagina in onze eShop, waar je een plaats kunt reserveren. Deelname is geheel gratis en we geven voorrang aan CompUsers-leden.

Jaghtkamer
10.00
GIMP 2.8: inrichten vensters,
nieuwe bewerkingen

Wessel Sijl, Jos van den Berge,
Isja Nederbragt; Platform DigiFoto
11.15
GIMP 2.8: inrichten vensters,
nieuwe bewerkingen

Wessel Sijl, Jos van den Berge,
Isja Nederbragt; Platform DigiFoto
13.45
Ubuntu 12.04: een nieuw gezicht
Nicolaas Kraft van Ermel; Platform Linux
15.00
Ubuntu 12.04: een nieuw gezicht
Nicolaas Kraft van Ermel; Platform Linux

Als je geen plaats hebt gereserveerd en toch graag een workshop wilt volgen, ga dan naar de CompUsers Infobalie. Misschien hebben zij nog een ‘gaatje’ voor je.

Wijzigingen lezingen
Let op! Het schema voor de lezingen is iets gewijzigd. Het nieuwe schema zag je hierboven (i.v.m. de webinars). De lezing over het 'Digitale Huis II' is nu om 10.00 uur en de lezing 'Rafelranden van de stad' is nu om 15.00 uur.

Johan Swenker gaf meer details prijs over zijn lezing ‘VirtualBox’ van zaterdag 13.45 uur:
De grote hype van dit moment is 'cloud'. En die cloud wordt gedreven door virtuele machines. Virtuele machines kun je maken met VMware, Xen en vele andere producten. Voor thuis is het software pakket VirtualBox heel geschikt om er virtuele machines mee te maken.

In de presentatie van het platform Linux over VirtualBox laat Johan Swenker zien hoe virtuele machines ook voor thuis nuttig kunnen zijn. Ik zal een klein tipje van de sluier oplichten: VirtualBox stond op de CD Privacy en Security van het platform Security, en dat was niet zonder reden. Modelbaanautomatisering
De Modelbaanautomatisering-ig heeft zaterdag 29 september tijdens onze MegaCompUfair de beschikking over de Statenkamer. Inmiddels is hun programma daar bekend:

Statenkamer

11.00-12.30 Lezing over RocRail (Fred Jansen)
13.30-15.30 Workshop Aelderbaan (Harry van de Bulk)

Natuurlijk is de Modelbaanautomatisering-ig ook in de sporthal aanwezig van 10-16 uur. Ook bezoekers die nog geen treintje voor hun zoon of kleinzoon hebben aangeschaft, zijn daar welkom.

Voor verdere informatie verwijzen wij naar de Modelbaanautomatisering-ig.
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl