7 oktober 2012-
| ∑Aanmelden (gratis)∑ | ∑Afmelden∑ | ∑Email-adres wijzigen∑ |
•MegaCompUfair webinars nu beschikbaar•


MegaCompUfair een succes
Het is alweer een week geleden. Op 29 september was in De Bilt de MegaCompUfair van CompUsers. We hebben even gewacht met deze eMailing omdat we tevens de opgenomen webinars beschikbaar wilden stellen. En daar waren nog wat technische problemen mee.

Het was er gezellig druk. Ongeveer 600 bezoekers hebben we geteld; de parkeerterreinen stonden vol en een aantal bezoekers moest in de woonwijk parkeren. Bovendien hadden we nog 150 ‘virtuele bezoekers’; dat zijn de mensen die de gelijktijdig via internet verspreide webinars hebben gevolgd.

         

Opvallend druk was het weer bij de commerciŽle markt met de sfeer van de HCC!dagen van weleer. Stapels dozen, plakkaten met aantrekkelijke prijzen, allerlei koopjes en een assortiment waarin velen wat van hun gading vonden.

     

Ook de lezingen trokken bijzonder veel aandacht. Enkele van die lezingen waren overvol. Dat waren de lezingen van Tony Krijnen (Microsoft) over Windows 8. En ook de lezing over Windows 8 van Martin Bekelaar (HCC) zat vol, ook al was deze aan het eind van de dag. Opvallend druk was het ook bij de lezing over De Digitale Woning. Kennelijk zijn heel veel mensen bezig om hun computers, netwerk en tv’s thuis ‘aan elkaar te knopen’.

   

En natuurlijk was het ook gezellig in de sporthal, waar de Platforms van CompUsers en twaalf zustergroeperingen van de HCC hun beste beentje voor zetten.
Inhoud eMailing
MegaCompUfair succes
Webinars beschikbaar
hccc!verenigingsdag
Webinars nu beschikbaar
De tien lezingen waren gelijktijdig ook te volgen via webinars, ‘uitgezonden’ via internet. Deze werden ook opgenomen en kunnen nu alsnog bekeken worden.

Dat wil zeggen, acht van de tien lezingen. De twee lezingen van Tony Krijnen werden niet uitgezonden, omdat Microsoft de informatie onder embargo houdt tot 26 oktober, de dag waarop Windows 8 in de winkel ligt. De honderden bezoekers van deze lezingen hadden dus een primeur! Maar we hebben wel een video-opname gemaakt die later ter beschikking komt, zie hieronder.

We hadden beloofd dat de opnames van de webinars vanaf 1 oktober ter beschikking zouden zijn. Helaas lukte dan niet door enkele technische zaken waar ‘support’ van Anymeeting aan te pas moest komen. Anymeeting had de afgelopen week onderhoudswerkzaamheden, waarbij het editen (eigenlijk: alleen begin- en eindpunt aangeven) niet voor alle webinars mogelijk was. Dat is nu voor zeven van de acht opgenomen webinars vrijwel opgelost.

Hieronder presenteren we in tabelvorm de tien lezingen met een kolom opmerkingen over beschikbaarheid en eigenschappen van de opnames. Klik op de titel van een webinar om de opname ervan via internet af te spelen op je pc. Het afspelen gebeurt in je browser; een recente Flash-plugin is nodig.

Over de Veghtzaal   (klik op titel lezing voor bekijken opname)

Digitale woning II

Hans van Baalen; Platform Windows

Zowel pc-scerm als video beschikbaar

Windows 8 presentatie 1

Tony Krijnen; Microsoft

Embargo tot 26 oktober;
staan op GigaHits 2012-5 (26 oktober)

Windows 8 presentatie 2

Tony Krijnen; Microsoft

Vragen aan Microsoft

Tony Krijnen; Microsoft

Alleen video

Rafelranden van de stad

Wessel Sijl; Platform DigiFoto

Opname (nog) niet te editen (wordt opgelost?)


Oostbroeckzaal    (klik op titel lezing voor bekijken opname)

eComStation, reÔncarnatie van IBM OS/2

Tom Steen; hcc!eCs-ig

Alleen video;beginpunt nog niet te editen (sla dan eerste paar minuten over)

Videobewerking met Lightworks Free

Roel Schuil; Platform DigiVideo

Alleen video

ControversiŽle stellingen informatica

Prof Dr Ir W.L. Van der Poel; Platform Linux

Alleen video

VirtualBox

Johan Swenker; Platform Linux

Alleen video

Windows 8

Gerard Otte; hcc!Windows-ig

Alleen video


De webinar Digitale woning II heeft zowel het pc-scherm als de video van de spreker. De overige webinars hebben geen pc-scherm omdat de spreker dat niet gebruikte of omdat allerlei pc’s met ‘exotische’ (eComstation, Linux, Windows 8) besturingssystemen werden gebruikt waar Anymeeting (nog) niet mee overweg kan.

In de toekomst gaan we dit met technische hulpmiddelen oplossen, maar deze keer moet je het nog vaak doen met alleen een video van de spreker en het scherm van de beamer (dat vaak niet echt duidelijk overkomt).

Maar er is ook goed nieuws. Van alle lezingen werden naast de opname van de webinars ook ‘gewone’ video-opnames gemaakt. Die zetten we de komende tijd op de GigaHits. Met daarbij tevens de presentatieschermen van de spreker. Je kunt dan beide naast elkaar afspelen op je pc.

We beginnen op GigaHits 2012-5 met de Windows 8-lezingen van Tony Krijnen en Martin Bekelaar. De abonnees op ons magazine SoftwareBus krijgen deze inclusief GigaHits 2012-5 op 26 oktober in de bus.

Het geluid van de opnames in de Over de Veghtzaal is heel goed; daar werd een headset microfoon gebruikt. Het geluid in de Oostbroeckzaal is wisselend maar minder; deels zonder geluidsversterking, deels met microfoon maar niet gekoppeld aan webinars en afhankelijk van de matige geluidskwaliteit in de zaal. Ook dit gaan we technisch oplossen voor de volgende keer.

Nog geen abonnee van de SoftwareBus? Dan doe je jezelf tekort! Zie www.CompUsers.nl/eShop om een abonnement te nemen. We starten een actie tot 1 januari 2014 (8 nummers voor € 10). 

hcc!verenigingsdag 2012
Al gehoord van de hcc!verenigingsdag 2012 op 27 oktober in de Brabanthallen, Den Bosch? Zie www.hcc.nl/verenigingsdag.

Deze komt in de plaats van de vroegere HCC!dagen, HME (later hcc!digital genoemd) in de Jaarbeurs. Die waren commercieel niet meer haalbaar.

De hcc!verenigingsdag is geheel gericht op de HCC-leden. De groeperingen (interessegroepen en regio’s) zullen zich daar presenteren en de HCC-leden breed informeren.

Ook hcc!CompUsers zal van de partij zijn. Wij hebben daar niet alleen een leuk programma op onze stand en lezingen, maar ook voor alle CompUsers- en HCC-leden en voor onze SoftwareBus-abonnees een aantal interessante aanbiedingen. Hierover informeren we in de loop van de komende weken.

Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl