23 oktober 2012
| ∑Aanmelden (gratis)∑ | ∑Afmelden∑ | ∑Email-adres wijzigen∑ |
•Vier nieuwe CD-ROMs en DVD-ROMs•


Kom ook naar de hcc!verenigingsdag 2012
Over enkele dagen opent het Congrescentrum 1931/Brabanthallen Den Bosch de deuren voor de HCC. Van 10-17 uur zijn alle HCC’ers en andere bezoekers daar van harte welkom.

Kom je ook? In ieder geval komen daar de vier nieuwe CD-ROMs en DVD-ROMs van CompUsers. En die gaan we hieronder vast voorstellen.

Deze nieuwe discs zijn letterlijk en figuurlijk te geef!

In de eerste plaats is de OpenSource DVD-ROM gratis voor alle HCC- en CompUsers-leden die hem komen ophalen tijdens de HCC-verenigingsdag 2012 en zo lang de voorraad strekt. Maar je kunt vooraf een exemplaar reserveren. Anders moet je met je HCC-ledenpasje naar de InfoBalie van CompUsers en na controle een formulier invullen voor je gratis disc.

Voor abonnees op onze SoftwareBus zijn bovendien de andere drie nieuwe discs gratis. Misschien een goede aanleiding om toch maar meteen voor € 10 een kennismakingsabonnement te nemen tot 1 januari 2014. Meld je voor dit gratis pakket bij de SoftwareBus-redactie. Zij controleren de abonneelijst of schrijven je alsnog in en geven je een bon die je bij de CompUsers InfoBalie kunt omruilen voor je pakket van drie gratis discs. 
Inhoud eMailing
hcc!verenigingsdag
OpenSource Software
Privacy en Veiligheid
MultiMediaMaX 2013
DigiFotoDisc 2013
SoftwareBus voor € 10

Klik op afbeelding voor vergrotingKlik op afbeelding voor vergroting

OpenSource Software 2013
Klik op titel voor inhoudsopgave


Eerst de disc die gratis is voor alle HCC- en CompUsers-leden tijdens de HCC-verenigingsdag 2012. Die ook aangeschaft kan worden tijdens dit evenement voor € 4 of in onze eShop voor € 6.

Wist je dat heel veel programma's ontwikkeld worden als 'Open Source', zodat in principe iedereen aan de verdere ontwikkeling kan bijdragen? Dit heeft geleid tot heel veel uitstekende programma's die door iedereen gratis gebruikt mogen worden.

Dan gaat het echt niet alleen om hobbyisten met rechthoekige ogen op zolderkamertjes. Zelfs professionele programma's zijn vaak Open Source, zoals het besturingssysteem Android voor tablets en smartphones, de browser Firefox, en het DTP-programma Scribus, waarmee onze SoftwareBus wordt opgemaakt.

Op de DVD-ROM ‘Open Source Software 2013’ (8,5 gigabyte) van CompUsers staan circa 100 zorgvuldig geselecteerde Windows-programma's. Het is een aanwinst voor elke Windows-gebruiker, vaak ook een eye-opener. En dat allemaal gratis! Er is haast geen toepassingsgebied dat niet aan bod komt:

Educatie en wetenschap Foto en Grafiek Handige hulpen, Productiviteit
Emulatie Internet MultimediaMaX
Hobby Spellen Veiligheid

Maar daar blijft het niet bij. Deze disc is ‘multi-bootable’. Als je de pc ermee opstart, kun je in een menu kiezen uit 10 handige tools en distributies voor de Windows-gebruiker. Hiermee kun je een Windows-systeem beheren, herstellen of zelfs redden.
Linux ligt aan de wortels van de Open Source-gemeenschap. Waarom zijn er dan geen Linux-programma's opgenomen? Omdat die grotendeels vanuit Linux heel gemakkelijk zijn te installeren uit 'repositories'. Zoiets als we ook kennen van de 'apps' voor smartphones.
Toch ontbreekt Linux niet op deze DVD-ROM. Er staan ook enkele Linux-distributies op: het kleine, maar mooie Puppy Linux en de nieuwste Ubuntu 12.10 (32- en 64-bits versies).
Bij het ‘booten’ van de pc kun je kiezen uit:

Parted Magic Clonezilla xPUD
Memtest86+ Trinity Rescue Kit Puppy Linux
SystemRescueCD Ophcrack Ubuntu 12.10
  Offline NT Password & Registry Editor

 

Privacy en Veiligheid 2013
Klik op titel voor inhoudsopgave


Dit is de CD-ROM 2013 van het platform Privacy en Veiligheid van Compusers. Met ca. 130 essentiŽle programma’s:
Veilige netwerken Privacy op internet Beveiliging systeem
Antivirus, spam, etc. Versleutelen bestanden Recovery na besmetting
Wachtwoorden beheren en kraken  
 
Deze software is natuurlijk heel nuttig, maar bedenk dat een onvoorzichtige gebruiker eigenlijk de grootste bedreiging vormt.

Om te demonstreren hoe betrekkelijk allerlei beveiliging kan zijn, is ook software opgenomen om systemen aan te vallen en wachtwoorden te kraken. Denk er aan dat het niet toegestaan is om andermans computers aan te vallen. Deze software is alleen bedoeld om je eigen computers mee te testen.


Klik op afbeelding voor vergroting

MultiMediaMaX 2013
Klik op titel voor inhoudsopgave


Opnieuw brengt CompUsers de jaarlijkse DVD-ROM ‘MultiMediaMaX 2013’ uit. En opnieuw met een capaciteit van 8,5 gigabyte. Boordevol met circa 400 nieuwe programma’s rondom het thema multimedia. Heel veel freeware, maar ook ‘shareware’ en testversies die tijdelijk gratis gebruikt mogen worden.
3D, animatie Beeldbewerking Video
Media Centres Audio CD-, DVD- en Bluray-mastering
Radio, tv, VCR Opnemen, afspelen Muziek

Aan deze MultiMediaMax werkten de CompUsers-Platforms DigiFoto, DigiVideo en Muziek mee. De eindredactie kwam weer voor rekening van het Platform DigiVideo.

De programma's zijn in hoofdzaak ondergebracht in de volgende categorieŽn:

De MultiMediaMaX 2013 kan opgestart worden met een 'live' versie van XBMC 11, die je desgewenst ook kunt installeren. XBMC is een heel compleet ‘Media Centre’. Het kan het hart worden van de tv- en audio-installatie thuis, bedienbaar vanaf je smartphone. En natuurlijk staat alles wat je nodig hebt op deze disc.


Klik op afbeelding voor vergroting

DigiFotoDisc 2013
Klik op titel voor inhoudsopgave

De 50 programma's op deze disc werden door de coŲrdinatoren van het Platform DigiFoto zorgvuldig geselecteerd. Met deze disc heb je meteen een vrij complete set programma's die de DigiFotograaf nodig heeft bij zijn hobby.

De programma's op deze disc zijn ondergebracht in de volgende categorieŽn:

Beheer Conversie Panorama
Bewerkingen Bekijken, viewers Exif, IPTC
GPS Presentaties Varia

Bij de selectie is vooral gelet op de aanschafprijs van de programma's. De meeste zijn helemaal gratis en vaak tevens Open Source.


Klik op afbeelding voor vergroting

SoftwareBus tot 1 januari 2014 voor € 10
Gekker kunnen we het echt niet maken. Nieuwe abonnees kunnen een kennismakingsabonnement nemen op de SoftwareBus inclusief GigaHits en krijgen deze dan 8x: tot 1 januari 2014 voor € 10.

Een bekend Brabants volksliedje klinkt als volgt:
   1e couplet: D‚ goat noar Den Bosch toe...
   3e couplet: Wie zal d‚ betoale...
   4e couplet: Den erste boer den beste...
Zing het maar eens tijdens de HCC-verenigingsdag in de Brabanthallen, wedden dat alle Brabanders invallen?

Klik op de notenbalk om het te laten voorzingen.....
Dus maken we het nůg gekker: als je vůůr 27 oktober een abonnement neemt of je op de HCC-verenigingsdag 2012 alsnog aanmeldt bij de redactie, krijg je bovendien gratis de volgende drie nieuwe discs mee:
Meld je dus snel aan op www.CompUsers.nl/eShop.
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl