Zondag 9 december 2012
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•Preview SoftwareBus en GigaHits 2012-6•


Weer een volle jaargang!
Het magazine SoftwareBus van CompUsers verschijnt 6x per jaar. Dit keer is het zesde (en laatste) nummer van 2012 naar de abonnees onderweg.

Als de bezorgers niet komen vast te zitten in het vroeg ingevallen winterweer, ligt de SoftwareBus met de GigaHits dinsdag bij de meeste abonnees op de mat.

Een klein aantal zal tot het eind van de week moeten wachten. Maar in ieder geval krijg je als abonnee de SoftwareBus ruimschoots voor de kerst.

Inhoud eMailing
Een volle jaargang!
Kerstaanbieding
Starten met Windows 8
Upgrade naar Win 8
Linux speeltuin
Android? IOS? Win 8?
Fine Art Printing
InZicht krijgen
GigaHits 2012-6
 
Speciale kerstaanbieding
Je bent nog geen abonnee op de SoftwareBus? Dan mis je elk jaar voor een klein bedrag zes nummers van dit magazine met interessante artikelen over het gebruik van computers en daarbij zes keer de GigaHits DVD-ROM met telkens 8,5 gigabyte nieuwe software.

We willen je graag als abonnee verwelkomen en bieden daarom voor nieuwe abonnees 8x de SoftwareBus aan als kennismaking voor slechts € 10. Je krijgt dan alle nummers vanaf 2012-5 tot eind 2013.

Nog niet overtuigd? We willen je graag ook laten zien wat CompUsers nog meer doet voor haar leden. Je krijgt daarom bij bestelling t/m 26 december 2012 bovendien de vier 'specials' van CompUsers:
Jawel, deze vier DVD/CD-ROMS helemaal gratis erbij:
€ 0
i.p.v. € 12

(alleen voor
nieuwe abonnees)


Bestel nu meteen in onze eShop!

Ook leuk voor een kerstcadeautje. Geef dan bij bestelling het afwijkende bezorgadres op.
De twee reeds verschenen nummers van 2012 krijg je dan samen met de vier discs thuis gestuurd.

Bestel vóór 21 december, dan heb je ze nog voor de kerst in huis (als PostNL haar beloftes nakomt).

Doorstarten met Windows 8
Denk je dat dit over het installeren van Windows 8 gaat? Mis! Het gaat over het overslaan van de Modern UI (de 'tegeltjes') en direct opstarten in het vertrouwde bureaublad. Want wat moet je nu met die 'tegeltjes' als je geen aanraakscherm op je pc hebt. Een hot item onder de Windows gebruikers!

We vonden maar liefst 20 programma's om meteen door te starten naar het bureaublad. Die staan op de GigaHits en de meest interessante zijn ook in de SoftwareBus beschreven.
De aanrader is Classic Shell, een gratis en OpenSource programma, met veel instelmogelijkheden.


Upgrade naar Windows 8
Jawel, dit gaat wel degelijk over het installeren van Windows 8. Jan den Ouden deed het zelf ook en kwam daarbij veel voetangels en klemmen tegen. Met name bij een upgrade vanaf XP of Vista. Want als Windows 8 belooft je mail over te zetten, dan gebeurt dat niet, tenzij je Microsoft mail gebruikte.
Lees het artikel van Jan om alles te weten te komen over een upgrade.

Tip: tot 31 januari kun je voor slechts € 30 een upgrade downloaden bij Microsoft. Daarna wordt het een veelvoud duurder.


Linux speeltuin
Hans Lunsing van het CompUsers Platform Linux is een Linux adept, maar hij heeft ook een oog voor de Windows gebruikers. Al was het maar om het Linux-evangelie onder hen te verkondigen.

Dit keer gaat hij in een artikel 'spelen' met Windows in Linux. Als je een pc onder Linux hebt, kun je ook je Windows programma's blijven gebruiken. Het gaat hier om de grafische tool PlayOnLinux, gebaseerd op het eerder beschreven Wine.
Installeer Linux, zet PlayOnLinux erop. Het artikel legt uit hoe je dat doet, ook als je nog geen ervaring hebt.


Android? IOS? Windows 8?
Ja, als je een tablet (maar ook een smartphone) wilt aanschaffen, dan sta je meteen voor een dilemma. Want er zijn nu maar liefst drie verschillende besturingssystemen beschikbaar, afgezien van de kleine 'niches' in de markt met allerlei exoten.

Lees dan eerst het artikel van Ernst Roelofs. Hij legt de verschillen uit. Doe daar je voordeel mee voordat je de winkel binnen stapt, of op de bestel-knop klikt.


Fine Art Printing
Mijn jongste zoon is verwoed hobbyfotograaf geworden. Van hem heb ik gehoord dat foto's netjes afgedrukt moeten zijn en in een passe-partout gepresenteerd moeten worden. Passe-partouts maakt hij aan de hand van het artikel van Wessel Sijl in een voorgaande SoftwareBus.

Eerder heeft Wessel ook geschreven over de kunst van het afdrukken van foto's. Fine Art Printing noemt hij dat. Deze keer gaat hij een stap verder in een vervolgartikel

InZicht krijgen
Jan Geerlings heeft al eens beschreven hoe de website InZicht in elkaar steekt. Hij haalde daarmee zelf de voorplaat van de SoftwareBus.

Deze keer kozen we daarvoor Windows 8 in kerstsfeer. Maar Jan Geerling is weer aanwezig met een artikel over het maken van een website met Google Sites. Met een volledige renovatie, eigenlijk afbraak en nieuwbouw, van InZicht.

GigaHits 2012-6
In de eerste plaats bedanken we het team van tien Previewers en de eindredactie. Zij waren in 2012 heel actief en stipt op tijd.

De 20 programma's voor de Win8 startknop en het doorstarten naar het bureaublad staan op deze GigaHits. Ook een aantal programma's om Windows 8 te tweaken of Windows 7 als twee druppels water op Windows 8 te laten lijken.

In totaal bieden we weer 450 nieuwe programma's.

Safety first! Deze GigaHits kun je 'booten' met Ubuntu MRT (Ubuntu Malware Removal Toolkit). Een perfecte manier om het nieuwe jaar 'schoon' te beginnen.

Heb je een lezing gemist tijdens de MegaCompUfair van 27 september, of wil je die nog eens op je gemak volgen? Dit keer hebben we weer twee video's op de GigaHits gezet. In verband met de beschikbare ruimte zijn die gecomprimeerd als MP4 bestand.Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl