Zaterdag, 14 september 2013
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•MegaCompUfair 21-9; lezingen, Workshops•


MegaCompUfair te groot voor eMailings
We willen jullie graag zo goed mogelijk informeren, ook per eMailing. Maar de MegaCompUfair van 2013 is zo groot van opzet, dat het echt te veel is om allemaal in een beperkt aantal eMailings op te nemen.

Maar dat hoeft ook niet. Het programma staat volledig op www.CompUsers.nl en wordt daar ook actueel gehouden als er wijzigingen zijn. En er is de afgelopen week nogal wat veranderd. Het werd allemaal nog beter, mooier en groter. Kijk daarom altijd op www.CompUsers.nl. Onderaan deze eMailing vind je ook de index van al dit nieuws en je kunt meteen op het gewenste onderwerp klikken.

En je kunt de laatste nieuwtjes ook volgen op @CompUsers. Juist, dat is Twitter. Korte berichtjes van waaruit je naar het uitgebreidere nieuws op www.CompUsers.nl kunt springen.

In onze eMailings gaan we het vooral hebben over belangrijke wijzigingen en aanvullingen. Deze keer over het uitgebreide programma Lezingen (16 lezingen in vier zalen) en over de ook verbeterde vier Workshops.
Inhoud eMailing
MegaCompUfair te groot
Lezingen
Workshops
HCC!groeperingen
www.CompUsers.nl
Probleem met spaties
 
Lezingen
Er zijn deze keer 16 lezingen in maar liefst vier zalen. Deze zijn vrij toegankelijk, zolang er plaats is. Als je ze allemaal wilt volgen, dan moet je dus op vier plaatsen tegelijk zijn. De lezingen in de 'Windows 8.1 zaal' en in de 'Statenkamer' worden ook als Webinar online via internet uitgezonden en opgenomen (systeem 'Matterhorn'). Dat valt dus mee, dan hoef je maar op twee plaatsen tegelijk te zijn. Oftewel: je moet vooraf een keuze maken.

Het schema van de lezingen vind je hieronder. In de Sporthal zijn de sprekers meestal aanwezig bij de stand van hun groep. Daar kun je voor of na de lezing terecht, als je wat over de lezing weten of kwijt wilt.

Programma Lezingen

Tijd Omschrijving lezing Door

Windows 8.1 zaal (Colenberghzaal 1)10:15 - 11:15 De nieuwe mogelijkheden in Windows 8.1 Tony Krijnen, Microsoft

11:30 - 12:30 Vragenuurtje over Windows Tony Krijnen, Microsoft

13:30 - 14:30 Windows 8.1 anders bekeken Rein de Jong, CompUsers VraagBaak

14:45 - 15:45 Windows 8.1 anders bekeken Rein de Jong, CompUsers VraagBaak

Colenberghzaal 2  
10:15 - 11:15 De digitale woning 3, besturing met Domotica Hans van Baalen, Platform Windows

11:30 - 12:30 Programmeren van de Raspberry Pi Johan Swenker, Platform Linux

13:30 - 14:30 Nieuwe mogelijkheden Magix Video de Luxe 2014 Ruud van der Velde, Magix

14:45 - 15:45 Hoe bouw je je stamboom met behulp van internet Frans Goedemondt, Genealogie-ig

Over de Veghtzaal  
10:15 - 11:15 Gebruik digitale studio bij componeren Leon Braam, Digimedia-ig

11:30 - 12:30 Omzetten Capella-partituren naar Primus Frans Bergen, Digimedia-ig

13:30 - 14:30 Foto/video met Adobe Elements 11 Lex Soeren, Digimedia-ig

14:45 - 15:45 Koningszet: een inleidend verhaaltje over KI Gerard Vries, AI-ig

Statenkamer  
10:15 - 11:15 Navigatie met 'Open Source' Nicolaas A. Kraft van Ermel, Platform Android

11:30 - 12:30 Adobe Lightroom Jos van den Berge, Platform DigiFoto

13:30 - 14:30 Sociale media René Suiker, Platform WebOntwerp

14:45 - 15:45 Videobewerking met Android Apps Erhard Braas, Platform DigiVideo


Op www.CompUsers.nl vindt je uitgebreidere informatoe over de inhoud van de lezingen.

Workshops
De vier Workshops worden gegeven in de Jaghtkamer. Daar staan laptops klaar. De bedoeling is dat je zelf aan de slag gaat, onder leiding van docenten die over je schouder meekijken.

We hebben per Workshop echter niet meer dan 20 plaatsen. De belangstelling is meestal veel groter. Daarom is het verstandig om vooraf te reserveren. Dat doe je uiterlijk 19 september door in het overzicht hieronder op de tijd van een workshop te klikken. Je kunt dan een e-mail sturen. Zet daarin je naam, woonplaats en telefoonnummer.

Van de reservering krijg je per e-mail bericht op vrijdag 20 september. Bij de ingang van het HF Witte Centrum kun je met deze e-mail een toegangsbewijs voor de gereserveerde Workshop krijgen. Ook degenen die niet gereserveerd hebben kunnen proberen daar nog een kaart te bemachtigen.

Programma Workshops    
Tijd Omschrijving lezing Door

Jagtkamer  
10:15 - 11:15 reserveer Maken presentatie met Prezi i.p.v. PowerPoint Marco Steen, Platform Windows
11:30 - 12:30 reserveer Maken presentatie met Prezi i.p.v. PowerPoint Marco Steen, Platform Windows
13:30 - 14:30 reserveer Videobewerking met Cyberlink Power Director 12 Gerrit Rozendaal, Platform DigiVideo
14:45 - 15:45 reserveer Videobewerking met Cyberlink Power Director 12 Gerrit Rozendaal, Platform DigiVideo

(klik op de tijden hierboven voor reserveringen)

Op www.CompUsers.nl vind je uitgebreidere informatie over de inhoud van deze Workshops.

HCC!groeperingen
hcc!CompUsers nodigt voor de MegaCompUfair traditioneel de HCC!interessegroepen uit om deel te nemen. Ondanks de samenloop met de 50+-beurs in de Jaarbeurs (waar de HCC deelneemt met een hele hal) staan er weer 15 zuster-groeperingen klaar om met deMegaCompUfair deel te nemen.

Dat zijn de volgende 15 HCC!interessegroepen:
Artificiële Intelligentie-ig Basic-ig Commodore-ig
Digimedia-ig (in Muziekzaal) MSX-ig Newbrain-ig
Postzegel-ig Testbank Senioren-ig
Astrologie-ig Genealogie-ig C-ig
Pascal-ig Forth-ig Robotica-ig


MegaCompUfair op www.CompUsers.nl


Het probleem van de spaties
Tja, daar sta je dan als computerclub, die een zootje maakt van iets onbenulligs zoals spaties. Dat trad op in de SoftwareBus 2013-4 en in eMailing 2013-16. Het had geen verband met elkaar. Maar we willen toch hier onze welgemeende excuses aanbieden en toelichten wat er gebeurde.

Eerst de SoftwareBus. In veel artikelen zijn 'spatiesweggevallen' en woorden aan elkaar geplakt. Bovendien staan veel 'koppel-tekens' op plaatsen waar ze echt niet thuis horen. Niet in alle artikelen, maar juist wel in de artikelen die in een vroeg stadium zijn opgemaakt en alle controles succesvol doorliepen. De exacte oorzaak weten we nog niet. Maar we hebben wel een idee in welke richting we moeten verder zoeken en verwachten dat dit de eerste én de laatste keer was dat dit fout ging.

Dan de vorige eMailing. Hier werden we plots geconfronteerd met een automatische upgrade van het gebruikte phpList programma op onze server van versie 2.x naar 3.x. Veel mooier, maar in eerste instantie met een onherkenbare 'user interface'. Maar erger was dat het onder omstandigheden niet goed omging met de internationale 'character encoding'. Daardoor werden tekens verbasterd, regels voortijdig afgebroken, was de 'CSS' (cascading style sheet) onbruikbaar en vielen achtergrondplaatjes weg, werden verbasterde tekens weergegeven als (extra) spaties. Na lang googelen vonden we een bericht van twee dagen oud met een oplossing. Tenminste.... Kijk zelf maar. Er is diep in de CompUsers server in een phpList bestandje nu een regeltje toegevoegd, waardoor 8 bits in plaats van 7 bits worden gebruikt. Och, wat één bitje teweeg kan brengen!Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl
[USERTRACK]