Donderdag, 19 september 2013
 eMailing 2013-20
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· |·Email-adres wijzigen· |
•Webinars tijdens MegaCompUfair op 21-9•


Verhinderd? Volg dan een webinar!
Over twee dagen, zaterdag 21 september 2013, ben je van 10 tot16 uur van harte welkom op de MegaCompUfair in het H.F. Witte Centrum, Henri Dunantplein 4, De Bilt. Voor verdere informatie verwijzen we naar www.CompUsers.nl en de recente eMailings.

Het kan zijn dat je wel geïnteresseerd bent in een lezing, maar niet kunt komen. Voor deze mensen wordt een deel van de lezingen 'uitgezonden' via internet als 'webinars'.

De eerdere webinars waren een groot succes. Niet alleen de lezingen zelf, maar ook de opnames ervan werden daarna binnen enkele weken meer dan duizend keer bekeken!

Het woord ‘webinar’ is een samentrekking van ‘web’ en ‘seminar’. Bij de CompUfair is een webinar een video van een lezing die je via internet op afstand kunt volgen. Je ziet wat de bezoekers op het scherm zien in de zaal en (klein) de spreker.

In principe zouden de mensen die een webinar volgen, ook de mogelijkheid kunnen krijgen om vragen te stellen, mondeling of via ‘chatten’. Dat doen we in ons geval niet, want dat zou de lezing teveel verstoren.

Tussen de lezingen door moeten we snel omschakelen. We kunnen geen gordijnen van het podium dichtdoen. Het kan zijn dat alles niet helemaal volgens het spoorboekje verloopt, dan kunnen de kijkers van de webinars wat ‘meekrijgen’ van deze ‘changements’. Graag je begrip daarvoor.
Het schema van de lezingen/webinars vind je verderop in deze eMailing. De 'webinars' zijn gratis voor de deelnemers.

Het volgen van een 'webinar' is heel simpel. Je gaat in je browser naar een adres (URL), logt in met je naam, woonplaats en e-mailadres en klaar is Kees. Je ziet een klein venster  met een video van de inleider; het grootste deel van het scherm is de presentatie in de pc die in de lezingenzaal ook op het scherm verschijnt. 
Inhoud eMailing
Volg een webinar!
Wat heb je nodig?
Beschikbare Webinars
Uitzending gemist?
 


Wat heb je nodig?
Het is eigenlijk heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een pc met redelijk snelle internetverbinding en een browser met de nieuwste Flash versie. Zo nodig wordt je gevraagd Flash te installeren.

In principe moet het ook lukken met een tablet of zelfs een smartphone. Of dat ook bij jou het geval is, kunnen we niet garanderen. In ieder geval gaat het niet met een iPad, die kan namelijk geen Flash installeren.

Om een webinar te kunnen volgen, moet je je registreren. Dat kun je het best vooraf doen! We vragen alleen je naam en (e-mail)adres; dat is het minimum dat we kunnen vragen in het AnyMeeting-systeem.

Beschikbare Webinars
Hieronder geven we een lijst van de geplande lezingen/webinars. Je kunt je aanmelden voor deelname door op de gewenste webinar hieronder te klikken. Je krijgt dan een dag/uur vóór het begin van de lezing een herinnering per e-mail met verdere informatie.

Je kunt je ook registreren voor een webinar als deze begint (dat kan een aantal minuten vóór de geplande aanvang van de lezing).

Om de webinars te gaan volgen kun je op de naam van onderstaande zalen klikken.
Klik daarna op 'Join Meeting' om deel te nemen.

Tijd

Omschrijving lezing

Door

Windows 8.1 zaal (Colenberghzaal 1)
klik hierboven voor Webinars in deze zaal

10:15 - 11:15

De nieuwe mogelijkheden in Windows 8.1

Tony Krijnen, Microsoft

11:30 - 12:30

Vragenuurtje over Windows

Tony Krijnen, Microsoft

13:30 - 15:15

Windows 8.1 anders bekeken

Rein de Jong, CompUsers VraagBaak

Statenkamer
klik hierboven voor Webinars in deze zaal

10:15 - 11:15

Navigatie met 'Open Source'

Nicolaas A. Kraft van Ermel, Platform Android

11:30 - 12:30

Adobe Lightroom

Jos van den Berge, Platform DigiFoto

13:30 - 14:30

Sociale media

René Suiker, Platform WebOntwerp

14:45 - 15:45

Videobewerking met Android Apps

Erhard Braas, Platform DigiVideo


Hier kan plaatjes oid komen

Uitzending gemist?
De webinars worden ook opgenomen, zodat je later deze alsnog (of:nog eens) kunt volgen. Dat kan vanaf enkele dagen na de MegaCompUfair tot ca. 15 oktober 2013.

Hoe je deze webinars nog eens kunt bekijken, maken we bekend via een eMailing en op www.CompUsers.nl.

Tevens worden video-opnames gemaakt. Deze hebben een betere kwaliteit. Omdat ze lokaal worden opgeslagen (en niet via internet zoals webinars), kan een hogere bandbreedte worden gebruikt.

We gebruiken het systeem 'Matterhorn', zie ook SoftwareBus 2013-2 of eMailing 2013-05. Daarbij zie je twee schermen naast elkaar: de spreker en zijn presentatie. Beide schermen kunnen naar believen groot of klein worden weergegeven. En er zijn nog veel meer handige mogelijkheden met Matterhorn.

Nadat de opnames gereed zijn voor publicatie, zetten we deze op onze server en kunnen ze gevolgd worden via internet. Gratis. Ook hierover wordt je per eMailing en onze website (www.CompUsers.nl) geïnformeerd.
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl
[USERTRACK]