Inhoud SoftwareBus 2012-6

Enkele van deze artikelen zijn beschikbaar als pdf bestand. Klik op een link of de bijbehorende afbeelding om de gewenste pdf te downloaden.

Let wel: overname van artikelen is slechts toegestaan met VOORAFGAANDE schriftelijke toestemming van de redactie!

Voorplaat: 'Hohoho', roept de Kerstman, maar daar willen wij niet van horen; wij gaan door! En met dit nummer komt u de kerstdagen vast wel door!  
Van de redactie: Het laatste nummer van het jaar. Het thema Kerst was wat te uitgekauwd, dus dat hebben we dit jaar even gelaten voor wat het was. Wel met voor elk wat wils, voor beginners, voor gevorderden, voor experts. Over foto’s en printen, over Linux en Windows, over websites en over veiligheid. Bijna al onze CompUsers-thema’s weer afgedekt.
Wisdom-of-the-crowd: Internet heeft in ons leven een ware ommekeer teweeg gebracht. We kunnen nu allerlei informatie opzoeken en met iedereen communiceren. Razendsnel. Wereldwijd. Haast tot we erbij neervallen. Vaak via de social media, waaronder Twitter en Facebook, maar ook zoiets als WhatsApp.
De thuisblijvers hadden geen gelijk: Onlangs was de HCC‐verenigingsdag in ’s‐Hertogenbosch. Natuurlijk was er ook dit keer het een en ander aan te merken. De publiciteit vooraf liet te wensen over. De opkomst viel ronduit tegen in vergelijking met de HCC-dagen van weleer. Maar toch, het was beslist de moeite waard.
Uitslag QR-wedstrijd: De zorgvuldige lezer heeft in de vorige SoftwareBus gezien dat er wat te verdienen viel. Degene die het eerst reageerde met de juiste inhoud van de afgedrukte QR‐code, kreeg een 32 gigabyte USB‐stick.
Starten met Windows 8: De eindversie van Windows 8 is sedert 26 oktober beschikbaar. Een upgrade van Windows XP, Vista of Windows 7 naar Windows 8 Pro kan tot eind januari bij Microsoft gedownload worden voor slechts € 30. Windows Media Player ontbreekt hierin, maar die is aanwezig in Windows 8 Media Center, dat aanvullend gratis gedownload kan worden.
Upgrade naar Windows 8: Wordt dit het nieuwe tegeltableau? Eind oktober 2012 heeft Microsoft een nieuwe versie van het besturingssysteem MS Windows 8 gelanceerd, met op het eerste gezicht allerlei vernieuwingen, die in de reclame alle aandacht krijgen.
Ready … Set …: De HCC staat alweer in de startblokken voor volgend jaar. Aan de hand van vier thema’s worden er interessante bijeenkomsten, workshops, filmpjes en stappenplannen opgezet. Social Media zal van januari t/m maart het centrale thema zijn. We helpen iedereen met een begin op Facebook, Twitter en LinkedIn.
GigaHits 2012-6: Het jaar zit er bijna weer op. En we sluiten een succesvol GigaHits‐jaar af. Het team van tien previewers en de eindredactie wisten telkens een interessante GigaHits‐DVD, met vele honderden nieuwe programma’s erop, uit te brengen in een strak tijdschema.
Spelen in Linux met Windows: ‘Linux. Ik weet dat het heel goed is, dat het gratis is, dat je het zonder beperkingen kunt gebruiken, dat het een prima alternatief is voor Windows, en dat er heel veel software voor is, maar helaas, het is niet voor mij. Want mijn lievelingsprogramma, waar ik echt niet zonder kan, is er niet voor Linux.’
Vol verwachting klopt ons hart: Wordt het een Android‐, iOS 6‐ of Windows 8‐apparaat? De goedheiligman is weer in het land en wellicht wilt u een mooi elektronisch apparaat in uw schoen vinden? Sinds de komst van Windows 8 is de keus aan mobiele apparaten groter dan ooit, waardoor het lastiger kiezen wordt. Dit artikel helpt u daarbij.
Fine Art Printing (2): Aanvulling op het eerder verschenen artikel, waarin de nadruk lag op het afdrukken in kleur. Dit artikel gaat over een andere fraaie, momenteel populaire vorm van fine art printing: afdrukken in zwart-wit.
Een website bouwen met Google Sites: Veel Nederlandse (huis)vrouwen kunnen in het voorjaar niet de neiging onderdrukken om het huis van top tot teen schoon te maken voor de rest van het jaar. En net zo kreeg ik in het voorjaar van 2012 de onweerstaanbare neiging om mijn website InZicht (www.microtoerisme.nl) volledig opnieuw op te bouwen.
Uw eigen politieagent in huis: Minister Opstelten kwam met het ultieme veiligheidsvoorstel van de toewijzing ‘at random’ van een persoonlijke politieagent, die onbeperkt toegang heeft tot al uw computers en alle gegevens daarop. Helaas is nog niet duidelijk of die gemachtigd is spyware of virussen te verwijderen.

 

Categorieën