Welkom bij Platform Muziek

Programma van platform muziek op de CompUfair op 28-09-2019

Laatste aanpassing: 14-09-2019

Ook dit keer hebben we weer een leuk programma samengesteld. De focus ligt op creativiteit en hoe het gemakkelijker wordt gemaakt om resultaat te boeken.

 

Presentaties in de Over de Veghtzaal:

11:45– 13:00 Het programma VCV-rack door Rien Parhan

Rien neemt u mee naar de wereld van de modulaire synth's. Hij behandelt het programma VCV-rack.

VCV-rack is een gratis app waarmee je heel realistisch modulaire synth's kunt bouwen en laten horen. Naar aanleiding van een aantal workshops die in het muziekblad "Interface" hebben gestaan en het boek "Patch & Tweaks" gaat hij wederom in op het bouwen en programmeren van modulaire synth's.

VCV-rack

 

 

 

 

 

Demonstraties in de Oostbroeckzaal (van 10:00 tot 16:00) door:

Pieter: Hij neemt deze keer een favoriet van hem mee: de Yamaha DGX 650 B. Dit is een combinatie piano-keyboard met waanzinnig realistische geluiden. Hij demonstreert de werking en de geluiden van het keyboard.

Yamaha DGX 650 B piano-synth

 

 

 

 

 

 

Rien:  Hij laat zien wat je allemaal kunt doen met een ROLI Seaboard Block. Een serie keyboards met ongekende mogelijkheden. Ook met een iPad kunt u met de programma’s Seabord 5D, Roli Play en Noise (www.ROLI.com) meedoen aan zijn demonstratie.

Roli Seabord

 

 

 

Leon: demonstreert de Presonus Atom controller. Deze controller, die naadloos integreert met Presonus Studio One, is een kleurrijk nieuw product met zestien RGB LED-pads en vier encoders die ideaal zijn om je plug-ins te bedienen. De zestien pads zijn aanslag- en drukgevoelig en staan  toe dat je zeer expressief je grooves programmeert. Daarbij zijn er nog heel wat kleinere buttons die naar wens geprogrammeerd kunnen worden. Dit duo van controller en software is een geweldig creatief team! De Atom kan ook gebruikt worden bij het bedienen van andere audioprogramma’s. Daarnaast beantwoordt Leon al je vragen op het gebied van audiosoftware en audiohardware.

Atom

 

 

 

 

 

 

Ruud: Hij demonstreert en geeft informatie over de onderstaande programma’s:
Band-In-A-Box 2015 en RealBand 2015. Met de aanwezige styles en realtracks kan op een eenvoudige manier muziek gecomponeerd worden. Bovendien laat hij Sonar Cakewalk VS (geleverd bij de Sonar VS-100) in een Windows-omgeving zien.

Band-in-the-Box accoordenscherm

 

 

 

 

Frans: Hij demonstreert hoe je de mooiste bladmuziek kan maken met het Nederlandstalig programma: Primus. Updates en kleine correcties zijn gratis en komen automatisch binnen. Als men iets niet meer weet kan via Teamview hulp geboden worden. De gebruiksaanwijzing zit in het programma. Het is zeer geschikt voor piano en koorpartijen. Met veel voorbeelden en tips over de bediening.

 

 

Het "Ei van Co". Dit dubbele schuifsysteem biedt duizenden akkoorden in één oogopslag.
Je vindt voor elk instrument en in 17 toonsoorten, binnen enkele seconden zowel de positie van de tonen als de functies van de tonen die behoren bij akkoorden zoals: Fmin7, As9+, etc.
Voor piano, accordeon, gitaar, ukelele, mandoline en banjo worden 16 akkoorden afgebeeld. Ook voor blaasinstrumenten, bas, viool en cello.
Gratis voor hcc!leden: het Ei van Co is samen met de pdf versie van Spelen met Akkoorden verkrijgbaar op deze CompUfair.

 

 

Colenberghzaal

Evert: Na enkele minuten instructie kun je opstijgen van vliegveld Soesterberg om een rondvlucht te maken boven je eigen dorp of stad. Per persoon kan er 15 minuten gevlogen worden. Bij Evert ligt een intekenlijst om een gunstige vertrektijd bij hem te reserveren (of bij de balie). Maar je kunt ook bij hem terecht voor een demonstratie van de freeware muziek programma's: Audacity en MuseScore.

 

 

 

Categorieën