Welkom bij Platform Muziek

Programma van platform muziek op de kennisdag op 7-03-2020

Laatste aanpassing: 19-02-2020

Platform muziek is op 7 maart 2020 op de kennisdag in Houten (Meidoornkade 24, 3992 AE Houten) aanwezig.

 

Presentaties

Hardware en verbindingen voor het maken van digitale muziek door Rien Parhan

Diverse muziekhardwareRien gaat in deze presentatie in op de diverse hardware apparaten en verbindingen die er nodig zijn om bij het maken van digitale muziek te kunnen communiceren met de computer. Hij behandelt zowel het ApplePlatform (Ipad, Mac) als het Windows platform. Hardware apparaten die de revue passeren zijn o.a. tablets, midi-controllers, geluidsinterfaces, hardware synthesizers, etc.

 

Zelf thuis professionele muziek produceren door Leon BraamGratis muziek software

Leon geeft op speciaal verzoek een presentatie waarin wordt gedemonstreerd hoe iedereen thuis op een goedkope manier professionele muziek kan produceren. Was je vroeger misschien een fortuin kwijt aan apparatuur en software, die tijden zijn voorbij! Leon demonstreert de beste gratis muziekopname software en geeft speciale tips om de thuis-studio zo goedkoop mogelijk in te richten.

 

Demonstraties door: Carla plug-in

Ton: Hij demonstreert Ubuntu Studio en laat o.a. zien hoe u Windows VSTi's onder Linux kunt gebruiken. Ubuntu Studio is de Linux versie voor creatieve mensen en ondersteund o.a. het maken van muziekcomposities. De huidige versie 19.10 ondersteund nu standaard Windows VSTi's. Virtual Studio Technology (VST) is een door Steinberg geïntroduceerde standaard voor virtuele muziekinstrumenten (VSTi) en virtuele effecten.

Uiteraard biedt Ubuntu Studio nog meer voor muziek, zoals bijvoorbeeld MuseScore voor het maken van bladmuziek.

Verder kunt u zien hoe een Android-tablet met TouchOSC als DAW-controler kan worden gebruikt.

 

Roli Seaboard Block

VCV-rack

 

Rien:  Hij laat zien wat je allemaal kunt doen met een ROLI Seaboard Block. Een serie keyboards met ongekende mogelijkheden. Ook met een iPad kunt u met de programma’s Seabord 5D, Roli Play en Noise (www.ROLI.com) meedoen aan zijn demonstratie. Daarnaast beantwoord hij vragen voorkomende uit zijn presentatie over hardwareverbindingen.

 

 

 

Atom

Leon: Hij demonstreert Presonus Studio One geluidsopname software. Hij maakt daarbij gebruik van de Presonus Atom controller. Tevens gaat hij in op verschillende stijlen van muziek compositie en onderwerpen zoals mixing en mastering van muziek. 

Daarnaast beantwoordt hij al je vragen op het gebied van audio-software en audio-hardware.

 

 

Het "Ei van Co". Dit dubbele schuifsysteem biedt duizenden akkoorden in één oogopslag.
Je vindt voor elk instrument en in 17 toonsoorten, binnen enkele seconden zowel de positie van de tonen als de functies van de tonen die behoren bij akkoorden zoals: Fmin7, As9+, etc.
Voor piano, accordeon, gitaar, ukelele, mandoline en banjo worden 16 akkoorden afgebeeld. Ook voor blaasinstrumenten, bas, viool en cello.
Gratis voor hcc!leden: het Ei van Co is samen met de pdf versie van Spelen met Akkoorden verkrijgbaar op deze CompUfair.

 

Volgende CompUfairs

25-04-2020

10-10-2020 een gecombineerde CompUfair/kennisdag

 

Categorieën