Welkom bij Platform Muziek

Programma van platform muziek op de CompUfair op 20-04-2019

Laatste aanpassing: 23-01-2019

Ook dit keer hebben we weer een leuk programma samengesteld. De focus ligt op creativiteit en hoe het gemakkelijker wordt gemaakt om resultaat te boeken.

Presentaties in  de Vegtkamer:

10:15 – 11:15 Het ROLI Seaboard Block deel 3 door Rien Parhan

Een nieuwe manier van een toetsen bord bespelen is ontwikkeld door ROLI

Na de intro van 29 september 2018ngaan we nu echt aan de gang met de Roli Seabord.

Wilt u op uw eigen apparaat een seabord of lightbord proberen? Download dan de Roli apps: Noise en Seabord5D op uw Ipad. Deze demoprogramma’s werken ook zonder seabord.

Wellicht krijgen we het voor elkaar een leuke sound te maken.

Voor de iPad is gratis demo software te vinden op www.ROLI.com.

Dit gaan we op uitgebreid testen. Neem je iPad mee en download alvast de programma’s Seabord 5D, Roli Play en NOISE.

 

Demonstraties in de Oostbroeckzaal (van 10:00 tot 16:00) door:

Pieter: Hij neemt deze keer een Roland E-09 mee. Deze Roland heeft een Interactive arranger. Het is inmiddels een wat ouder keyboard met heel goed geluid. Deze Roland  E-90 met 61 toetsen is te beluisteren  bij de compusers muziek.  

 

 

Rien:  Hij laat zien wat je allemaal kunt doen met een ROLI Seaboard Block. Een serie keyboards met ongekende mogelijkheden. Ook met een iPad kunt u met de programma’s Seabord 5D, Roli Play en NOISE (www.ROLI.com) meedoen aan zijn demonstratie.

 

Er zijn tegenwoordig veel Digitale Audio Werkstations op de markt. Een keuze maken is soms lastig.

Leon: Hij demonstreert de nieuwe versie van het immens populaire audioprogramma Presonus Studio One versie 4. Nieuwe functies zijn o.a. harmonisch akkoorden-track, patterns creator, nieuwe sampler/ drummachine, AAF inport/ export, etc.

Ook demonstreert hij de Presonus Atom controller. Deze controller, die naadloos integreert met Studio One, is een kleurrijk nieuw product met zestien RGB LED-pads en vier encoders die ideaal zijn om je plug-ins te bedienen. De zestien pads zijn aanslag- en drukgevoelig en staan  toe dat je zeer expressief je grooves programmeert. Daarbij zijn er nog heel wat kleinere buttons die naar wens geprogrammeerd kunnen worden. Dit duo van controller en software is een geweldig creatief team! De Atom kan ook gebruikt worden bij het bedienen van andere audioprogramma’s.

 

Ruud: Hij demonstreert en geeft informatie over de onderstaande programma’s:
Band-In-A-Box 2015 en RealBand 2015 met nieuwste styles en realtracks en Sonar Cakewalk VS (geleverd bij de Sonar VS-100) in een Windows 7 omgeving.

 

 

Frans: Hij demonstreert hoe je de mooiste bladmuziek kan maken met het Nederlandstalig programma: Primus. Updates en kleine correcties zijn gratis en komen automatisch binnen. Als men iets niet meer weet kan via Teamview hulp geboden worden. De gebruiksaanwijzing zit in het programma. Het is zeer geschikt voor piano en koorpartijen. Met veel voorbeelden en tips over de bediening.

 

 

 

Ronald: zal op de vólgende Megacompufair het „Ei van Co” demonstreren. Dit dubbele schuifsysteem biedt duizenden akkoorden in één oogopslag.
Je vindt voor elk instrument en in 17 toonsoorten, binnen enkele seconden zowel de positie van de tonen als de functies van de tonen die behoren bij akkoorden zoals: Fmin7, As9+, etc.
Voor piano, accordeon, gitaar, ukelele, mandoline en banjo worden 16 akkoorden afgebeeld. Ook voor blaasinstrumenten, bas, viool en cello.
Gratis voor hcc!leden: het Ei van Co is samen met de pdf versie van Spelen met Akkoorden verkrijgbaar op deze CompUfair.

 

Colenberghzaal (van 10:00 tot 16:00)

Evert: Hij geeft demonstraties van en vliegles met Flightsimulator.
Na enkele minuten instructie kan je opstijgen van vliegveld Soesterberg om een rondvlucht te maken boven je eigen dorp of stad. Per persoon kan er 15 minuten worden gevlogen. Bij Evert ligt een intekenlijst om een gunstige vertrektijd bij hem te reserveren. (of bij de info balie).

Maar je kunt ook bij hem terecht voor een demonstratie van het freeware muziek programma Audacity.

Categorieën