Welkom bij Platform Muziek

Programma van platform muziek op de CompUfair op 8-02-2020

Laatste aanpassing: 09-01-2020

Ook dit keer hebben we weer een leuk programma samengesteld. De focus ligt op creativiteit en hoe het gemakkelijker wordt gemaakt om resultaat te boeken.

 

Presentaties in de Over de Veghtzaal:

xx:xx - xx:xx Hardware en verbindingen voor het maken van digitale muziek door Rien Parhan

 

Diverse muziekhardwareRien gaat in deze presentatie in op de diverse hardware apparaten en verbindingen die er nodig zijn om bij het maken van digitale muziek te kunnen communiceren met de computer. Hij behandelt zowel het ApplePlatform (Ipad, Mac) als het Windows platform. Hardware apparaten die de revue passeren zijn o.a. tablets, midi-controllers, geluidsinterfaces, hardware synthesizers, etc.

 

 

xx:xx - xx:xx Zelf thuis professionele muziek produceren door Leon BraamGratis muziek software

Leon geeft op speciaal verzoek een presentatie waarin wordt gedemonstreerd hoe iedereen thuis op een goedkope manier professionele muziek kan produceren. Was je vroeger misschien een fortuin kwijt aan apparatuur en software, die tijden zijn voorbij! Leon demonstreert de beste gratis muziekopname software en geeft speciale tips om de thuis-studio zo goedkoop mogelijk in te richten.

 

YAMAMA_DGX 650 BDemonstraties in de Oostbroeckzaal (van 10:00 tot 16:00) door:

Pieter: Hij neemt deze keer een favoriet van hem mee: de Yamaha DGX 650 B. Dit is een combinatie piano-keyboard met waanzinnig realistische geluiden. Hij demonstreert de werking en de geluiden van het keyboard.

 

 

 

Roli Seaboard Block

VCV-rack

 

Rien:  Hij laat zien wat je allemaal kunt doen met een ROLI Seaboard Block. Een serie keyboards met ongekende mogelijkheden. Ook met een iPad kunt u met de programma’s Seabord 5D, Roli Play en Noise (www.ROLI.com) meedoen aan zijn demonstratie. Daarnaast beantwoord hij vragen voorkomende uit zijn presentatie over hardwareverbindingen.

 

 

Atom

 

Leon: Hij demonstreert Presonus Studio One geluidsopname software. Hij maakt daarbij gebruik van de Presonus Atom controller. Tevens gaat hij in op verschillende stijlen van muziek compositie en onderwerpen zoals mixing en mastering van muziek. 

Daarnaast beantwoordt hij al je vragen op het gebied van audio-software en audio-hardware.

 

 

Band-in-a-Box 2020

Ruud: Hij demonstreert de nieuwe Band in a Box UltraPack 2020. Deze versie is waanzinnig goed en heeft o.a. over 2900 RealTracks, over 175 MIDI SuperTracks, over 2000 MIDI Styles, over 300 MIDI Soloist, over 200 MIDI Melodists, over 145 Artist Performances en over 1000 Loops.

Met de aanwezige styles en realtracks kan op een eenvoudige manier professioneel klinkende muziek gecomponeerd worden.

 

 

 

Frans: Hij demonstreert hoe je de mooiste bladmuziek kan maken met het Nederlandstalig programma: Primus. Updates en kleine correcties zijn gratis en komen automatisch binnen. Als men iets niet meer weet kan via Teamview hulp geboden worden. De gebruiksaanwijzing zit in het programma. Het is zeer geschikt voor piano en koorpartijen. Met veel voorbeelden en tips over de bediening.

 

 

 

 

MIDI saxofoon

Ronald speel live jazznummer op zij saxofoon. als begeleidingsband maakt hij gebruik ban Band-in-a-Box. Neem uw instrument mee als u mee wilt jammen.

.

 

 

Het "Ei van Co". Dit dubbele schuifsysteem biedt duizenden akkoorden in één oogopslag.
Je vindt voor elk instrument en in 17 toonsoorten, binnen enkele seconden zowel de positie van de tonen als de functies van de tonen die behoren bij akkoorden zoals: Fmin7, As9+, etc.
Voor piano, accordeon, gitaar, ukelele, mandoline en banjo worden 16 akkoorden afgebeeld. Ook voor blaasinstrumenten, bas, viool en cello.
Gratis voor hcc!leden: het Ei van Co is samen met de pdf versie van Spelen met Akkoorden verkrijgbaar op deze CompUfair.

 

 

 

 

Colenberghzaal

Evert: Na enkele minuten instructie kun je opstijgen van vliegveld Soesterberg om een rondvlucht te maken boven je eigen dorp of stad. Per persoon kan er 15 minuten gevlogen worden. Bij Evert ligt een intekenlijst om een gunstige vertrektijd bij hem te reserveren (of bij de balie). Maar je kunt ook bij hem terecht voor een demonstratie van de freeware muziek programma's: Audacity en MuseScore.

 

Volgende CompUfairs

25-04-2020

10-10-2020

 

Categorieën