Welkom bij Platform Muziek

CompUfair op 23-04-2022 is er weer

Laatste aanpassing: 22-04-2022

De CompUfair op 23 april 2022 is er weer. Hoewel de pandemie nog niet voorbij is, gaan met volle moed weer beginnen. Leon, Pieter en ons nieuwe lid Willemijn moeten helaas verstek laten gaan.

Presentatie

Semi-modulaire Synthesizers 13:30 - 14:15, Over de Veghtzaal
 

Je gaat met Rien op avontuur. Met behulp van een MOOG  Dfam en mother32 gaat Rien proberen een heel klein stukje van de sluier van de semi- modulaire synthesizers op te lichten.Op dit moment zijn modulaire synthesizers weer erg in de aandacht.

Moog DfamMother 32 patch book

 

 

Het boek Patch and tweak with Moog geeft veel uitleg. Geen kant en klare oplossingen maar het begin van een zoektocht.

 

Demonstraties in de Oostbroeckzaal (van 10:00 to 16:00)

Rien geeft hier zijn demonstraties met toelichting van semi-modulaire synthesizers. Als de lezing je nieuwsgierig heeft gemaakt is het de gelegenheid om je er meer in te verdiepen.

Ton laat zien dat Linux een goed alternatief voor een musicus is. Ga je van Windows naar Linux, dan kan je nog steeds dankzij Wine en Carla je Windows virtuele instrumenten (VST's) gebruiken.

Carla

Windows 11 is ook voor musici een nieuwe uitdaging. Door mij getest op Windows 11: Cakewalk van Bandlab. Als je bladmuziek wilt aanmaken is het gratis MuseScore een goede keuze. Je kan dan namelijk gelijk het resultaat beluisteren van wat je hebt geproduceerd. Werkt ook onder Windows 11, Linux en MacOS 10.10 en hoger.

 

 

Volgende CompUfair

17-09-2022 ook weer in De Bilt

 

Categorieën