Onze Platforms

Binnen CompUsers zijn een aantal platforms actief. Een platform verenigt een groep leden met een gemeenschappelijke interesse in een bepaald onderwerp met betrekking tot het gebruik van computers. De deelnemers aan het platform wisselen hun kennis hiervan onderling uit, verdiepen hem verder en dragen hem uit naar anderen met dezelfde interesse. Er zijn platforms gericht op specifieke toepassingen, en platforms gericht op besturingssystemen.

Platforms gericht op specifieke toepassingen

Het Platform DigiFoto houdt zich bezig met digitale fotobewerking en alles daar omheen.

Het Platform DigiVideo is uitgegroeid tot een van de grootste platforms. Zij adviseren u over de aanschaf en het gebruik van alle bekende video bewerkingsprogramma's

De oprichters van het Platform Domotica willen domotica en huisautomatisering breed en landelijk onder de aandacht brengen van de HCC leden. De aandacht gaat daarbij naar zowel bestaande systemen, zelfbouwsystemen als complexe systemen voor grote gebouwen en zorgsystemen. Inmiddels is Platform Domotica opgegaan in de HCC interessegroep HCC!domotica-iot.

Bij het Platform Muziek gaat het erom welke rol de computer kan vervullen bij het maken van muziek. Nee, geen MP3 sponzen maar creatief bezig zijn met muziek! 

Het Internet is absoluut niet meer weg te denken uit onze samenleving. Nagenoeg elk bedrijf is op het web vertegenwoordigd en ook vele particulieren hebben een plekje verworven. Dit is uiteraard niet aan CompUsers voorbij gegaan en we hebben speciaal een Platform WebOntwerp opgericht. Voor iedereen die interesse heeft in een eigen stukje op het World Wide Web. Doe mee.

Voor liefhebbers van het maken van games is er het Platform GameOntwerp (in oprichting).

Platforms gericht op besturingssystemen

Het Platform Windows geeft ondersteuning aan de leden die gebruik maken van het Microsoft Windows besturingssysteem. De nadruk ligt op het geven van ondersteuning voor Windows 7 en 8.x, Windows 10 en Windows Mobile. Hier kunt u ook terecht voor het zoeken naar een  oplossing van problemen met onder dit besturingssysteem werkende software.

Het is niet alles Windows wat de computer bestuurt. Een prima en vrij alternatief is Linux. Google, Facebook en Wikipedia draaien grotendeels op Linux zodat vrijwel iedereen Linux al gebruikt, ook al is het indirect. Linux is zo krachtig en betrouwbaar dat het merendeel van 's werelds supercomputers er door wordt bestuurd. Maar ook op smartphones en tablets is Linux al prominent aanwezig: Google's Android is immers op Linux gebaseerd. Rest nog de gewone huiscomputer... Doet u mee? Sluit u dan aan bij het Platform Linux.

Ons Platform Android houdt ons op de hoogte van de ontwikkeling van dit besturingssysteem voor mobiele apparatuur.

Activiteitencommissie

De planning en coördinatie van de activiteitendagen van CompUsers (vnl. CompUfairs) wordt verzorgd door de Activiteitencommissie (AC). Elk platform heeft een vertegenwoordiger in de AC, meestal is dat de coördinator van het platform. De coördinator evenementen in het bestuur van CompUsers fungeert als voorzitter van de AC. Daarnaast maakt een logistiek en PR-vertegenwoordiger er deel van uit. 

In nummer 2011-2 van ons blad de SoftwareBus verscheen een artikel over wat de AC is en wat zij doet. Lees het hier.

Categorieën