E-mailaccount of eigen subdomein?

CUmail.nl kent twee vormen van service voor e-mailaccounts:

  • Een uitgebreid e-mailaccount op het domein cumail.nl
  • Een eigen subdomein met één of meer nog uitgebreidere e-mailaccounts

Bij een e-mailaccount krijg je een e-mailadres zoals janjansen@cumail.nl. Desgewenst zetten we er ook 'aliassen' bij, zodat in dezelfde mailbox ook de mail van dorajansen@cumail.nl komt. Thuis kun je die weer uitsplitsen, bijvoorbeeld door filters in je e-mailprogramma. Een nog mooiere oplossing is thuis een eigen e-mailserver te draaien.

Elke gebruiker kan zelf zijn e-mailaccount beheren op de server. Je kunt je wachtwoord wijzigen, een auto-responder aanmaken (bijvoorbeeld: Wij kunnen uw bericht nu niet beantwoorden wegens vakantie) en je mail naar een ander e-mailadres doorsturen.

Met een eigen subdomein (technisch gesproken: het is een volwaardig domein) kun je meer:

  • Je kunt maximaal 10 mailboxen van elk maximaal 1 GB en samen maximaal 2 GB instellen, zodat de mail van iedere gebruiker volkomen gescheiden blijft, bijvoorbeeld jan@jansen.cumail.nl en dora@jansen.cumail.nl; Jan en Dora kunnen dan dus niet elkaars mail inzien.
  • Je kunt zelf 'aliassen' voor de verschillende mailboxen instellen.
  • Je kunt 'catch-all' mailadressen instellen (zowel binnen eigen subdomain als naar externe adressen). Meestal is een 'catch-all' adres niet aan te raden omdat het een vergaarbak voor spam kan worden. Maar sommigen hebben er toch heel slimme toepassingen voor bedacht. Zij maken bijvoorbeeld hun eigen 'weggooi' e-mailadressen aan en kunnen dan later zien wie er misbruik van maakt.

Alle leden van CompUsers en abonnees van ons blad de SoftwareBus kunnen gratis gebruik maken van onze e-mailservice bij het domein cumail.nl. Gratis gebruik van een eigen subdomein met bijbehorende e-mailaccounts is echter voorbehouden aan abonnees van de SoftwareBus. Niet-abonnees brengen we voor zo’n subdomein € 10/jaar in rekening. Het zal dan al snel aantrekkelijker zijn om voor € 15,50/jaar een abonnement op onze SoftwareBus te nemen!

 

Categorieën