Artikelen in de SoftwareBus over Game-ontwerp

Op deze pagina vindt u artikelen over Webontwerp die in de SoftwareBus zijn verschenen. Ze zijn te downloaden in PDF formaat.

Notabene:

  • Overname van artikelen is slechts toegestaan met VOORAFGAANDE schriftelijke toestemming van de redactie van de SoftwareBus!
  • Artikelen van minder dan een jaar oud (nu vanaf 2023-4) zijn alleen voor leden van CompUsers en abonnees van de SoftwareBus beschikbaar.
  • Artikelen van minder dan een half jaar oud (nu vanaf 2024-1) zijn alleen beschikbaar voor abonnees van de SoftwareBus.

Om indien nodig als lid en/of abonnee te worden herkend zal u eerst worden gevraagd in te loggen.

2023-6Games maken (4): Een bijdrage van René Suiker. Hij zegt erover: ‘De meeste mensen denken bij Computer Games aan het spelen van spellen met de computer. En dan kan het de pc of laptop zijn, maar er zijn natuurlijk ook speciale game-consoles (WII, PlayStation, Xbox en wat minder bekende soorten) en natuurlijk de telefoon.’
2022-3Games makenGames maken (4): En zo komen we weer bij elkaar voor Game Design. Vorige keer had René grootse plannen, maar was de beschikbare ruimte in de SoftwareBus niet toereikend. Als hoofdredacteur weet René waar we vandaan komen en doet het hem deugd dat we ons magazine zo vol krijgen, met aandacht voor zo veel thema’s.
2022-1Nieuwe assetGames maken (3): René Suiker is in een uitgebreide inleiding ingegaan op de installatie van Unity, de betekenis van de Unity Hub en op de samenwerking met de IG Programmeren en de werkgroep Unity. Beginnen met iets te laten werken voordat we zelf gingen programmeren. Gewoon Unity laten doen wat het doet en dan kijken wat we kunnen bereiken.
2021-6Game designGames maken (2): Dit is het vervolg door René Suiker op het artikel in SoftwareBus 2021-5 over het ontwerpen van spellen: Game Design. We kunnen dus nog mensen gebruiken om dit initiatief mede vorm te geven en het e-mailadres is operationeel. Wat let je?
2021-4GamesGames maken: Ook een bijdrage van René Suiker. Wat schrijft hij toch gemakkelijk! In dit artikel begeeft hij zich op een voor hem (en vele anderen) nieuw pad: het maken van games, in dit geval betreft het ‘Unity’. Het spel is gratis te downloaden (mits voor niet-commercieel thuisgebruik).

 

Categorieën