Aanvraag subdomein met e-mail accounts

Gratis voor abonnees van de SoftwareBus: een eigen subdomein van cumail.nl met bijbehorende e-mailaccounts, bijvoorbeeld peters.cumail.nl. Voor niet-abonnees bedragen de kosten € 10/jaar.

Onder een subdomein kunnen meerdere e-mail accounts aangemaakt worden, bijvoorbeeld jan@peters.cumail.nl, marie@peters.cumail.nl enzovoort, elk met eigen login (naam, wachtwoord) gegevens. Binnen elk e-mail account kunnen ook meerdere 'aliassen' worden aangemaakt, zodat bijvoorbeeld mail aan jan@peters.cumail.nl, johannes@peters.cumail.nl en j.a.m@peters.cumail.nl allemaal in dezelfde mailbox terecht komen.

E-mail kan zowel met het POP3 als met het modernere IMAP protocol worden opgehaald. Iedere mailbox heeft een capaciteit van 1 gigabyte; ruim voldoende om bijvoorbeeld mail in een IMAP mailbox voldoende lang op te slaan.

Gebruikers beheren hun mailaccount zelf via een webinterface met Plesk, een bekend beheerprogramma voor internet servers. Ook anti-virus en anti-spammaatregelen, doorsturen en automatisch beantwoorden van e-mail kunnen worden ingesteld.

Bovendien heeft elk e-mailaccount de mogelijkheid van webmail, waar ook ter wereld. Met webmail kan ook e-mail worden verzonden. Webmail heeft bovendien een aantal extra's, zoals beheer en een uitgebreide agenda-functie.

De nieuwe mailserver van CompUsers voldoet aan de meest uitgebreide beveiliging. Inloggen voor beheer en webmail gaan via het beveiligde https-protocol. Het ophalen van mail kan via een beveiligde verbinding, zodat derden niet de mail bijvoorbeeld vanaf een WLAN-verbinding kunnen meelezen.

Na bestelling krijgt u een e-mail over het verdere verloop. U kunt zelf een gewenste naam voor het subdomein voorstellen. Als deze beschikbaar is, zullen we het subdomein voor u aanmaken met daarbij een eerste e-mailaccount onder de naam "postmaster".  Tevens krijgt u bericht over de verdere details. Als de door u gewenste naam niet meer beschikbaar is gebruiken we zo mogelijk het door u gegeven alternatief. Als ook dat niet gaat of u geen alternatief hebt gegeven nemen we contact met u op.

Adres
indien lid van HCC
Uw relatiecode als u abonnee van de SoftwareBus bent, anders "00000000". U vindt uw relatiecode op de plastic omslag van de SoftwareBus of als klantnummer op de factuur voor het abonnement. Let wel: alleen met geldige relatiecode is een eigen subdomein met e-mailaccounts gratis, anders kost het € 10 per jaar. Als u uw relatiecode niet kunt vinden kunt u - voordat u een subdomein aanvraagt - het beste even contact opnemen met de webmaster onder vermelding van uw postcode.
.cumail.nl
De naam die uw subdomein moet krijgen, indien beschikbaar. Bijvoorbeeld uw achternaam.
.cumail.nl
Een alternatief subdomein, voor het geval het gewenste subdomein niet meer beschikbaar is.
@[uw subdomein].cumail.nl
De naam die uw eerste postbus moet krijgen, bijvoorbeeld uw voornaam. Standaard: postmaster
CAPTCHA
1 + 10 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.