Over ons blad SoftwareBus

SoftwareBus is het blad van HCC!CompUsers en verschijnt zesmaal per jaar. Een abonnement is niet gekoppeld aan het lidmaatschap, maar moet afzonderlijk worden afgesloten. Alle leden van HCC, de moedervereniging van CompUsers, kunnen een abonnement nemen. Het abonnement vervalt bij beëindiging van het lidmaatschap van HCC.  Een abonnement kost € 15,50 per jaar. Voor verzending naar het buitenland worden kosten in rekening gebracht. Kijk voor meer informatie bij Abonnementen.

SoftwareBus heeft een informatieve  en educatieve functie. Het blad biedt, naast nieuws over CompUsers, voornamelijk bijdragen van onze leden. Daarnaast werkt SoftwareBus samen met andere computerbladen. Auteurs die voor SoftwareBus schrijven geven impliciet toestemming om hun artikelen door te plaatsen in deze bladen. Uiteraard gebeurt dit met vermelding van auteur en bron, en eventuele vergoedingen hiervoor komen ten goede aan de auteur(s). Indien u als auteur bezwaar hebt tegen doorplaatsing, respecteren wij uw standpunt..

Artikelen gaan over o.m. veiligheid, besturingssystemen en netwerken, inclusief internet, zowel voor beginners als gevorderden. Wie meer wil weten over zijn besturingssysteem of zijn computer, heeft veel aan SoftwareBus! En alles in begrijpelijke taal!

Bent u geïnteresseerd in de manier waarop SoftwareBus tot stand komt? In nummer 2010-6 van ons blad SoftwareBus stond een artikel over "The making of" de SoftwareBus (pdf).

Zowel de complete bladen als losse artikelen kunnen in pdf-vorm worden gedownload. Dit geldt voor alle nummers vanaf 2015-1. Kijk hiervoor onder SoftwareBus online in het SoftwareBus-menu. Dat de artikelen los verkrijgbaar zijn is handig omdat ze zo gemakkelijk per onderwerp kunnen worden bewaard. Alleen abonnees hebben na inlog toegang tot de meest recente drie nummers (een half jaar) van SoftwareBus. Na een half jaar krijgen ook CompUsers-leden die geen abonnee zijn, toegang na inlog.  En na een jaar kan iedere bezoeker van onze site van deze service profiteren.

Abonnees van SoftwareBus hebben recht op gratis gebruik van een eigen subdomein met e-mailaccounts onder cumail.nl, bijvoorbeeld jansen.cumail.nl. Elk subdomein met e-mailaccounts heeft een postmaster met eigen mailbox, in het voorbeeld postmaster@jansen.cumail.nl. Binnen zo'n subdomein kunnen daarnaast meerdere gescheiden mailboxen worden aangemaakt, bijvoorbeeld jan@jansen.cumail.nl en dora@jansen.cumail.nl.  Ook kunnen voor elk e-mailadres aliassen worden ingesteld. Kijk voor meer informatie onder het menu CUmail.

Abonnees bieden we bovendien reviews (recensies) van nuttige en interessante programma’s van goede kwaliteit op een afgeschermd gedeelte van deze website. U vindt Reviews van software in het menu Software. De verzameling reviews wordt geleidelijk aan opgebouwd.

De verzameling reviews volgt vanaf 2017 de DVD-ROM GigaHits op. Van 1997 t/m 2016 had elke SoftwareBus een bijlage in de vorm van een CD- en later DVD-ROM met de nieuwste freeware en shareware. Van 1997 t/m 2004 was dat de CD-ROM SoftwareHits, en van 2005 t/m 2016 de DVD-ROM GigaHits. De coördinatie was in handen van Henk van Andel. Twintig jaar lang, een geweldige prestatie! Henk vond het na al die jaren wel welletjes, en daarmee kwam er bij gebrek aan een opvolger een eind aan de GigaHits. U vindt alle GigaHits van 2006 t/m 2016 - met alle previews maar zonder de bijgeleverde programma’s - op onze website onder GigaHits per jaargang in het Software menu. Zij zijn voor iedereen toegankelijk.

Abonnement

Wilt u een abonnement nemen? Kijk dan op de pagina Abonnement op SoftwareBus.

 

Categorieën