Welkom bij platform Digifoto

Platform DigiFoto in 2024

De coördinatoren van Platform Digifoto zijn weer klaar voor diverse activiteiten dit jaar. Hieronder kunt u meer informatie vinden. 

CompUfair op 3 februari 2024 

Lezing AI in fotobewerking

Jos van den Berge houdt een lezing over AI in de fotobewerking. 
Kunstmatige Intelligentie (AI) dringt steeds verder door in allerlei toepassingen op de PC/laptop of smartphone. Met behulp van AI maakt alom bekende software als Lightroom en Photoshop bepaalde bewerkingen (bijv. onderwerp selecteren, lucht vervangen) veel eenvoudiger en minder tijdrovend. In Photoshop kun je zelfs met tekstcommando’s onderdelen aan een foto toevoegen of verwijderen (“generatief” noemt Photoshop dat). 
Een – nu nog - minder bekend programma is Luminar Neo. In deze software zijn al vrij in het begin van het ontwikkelingsstadium bewerkingen op basis van AI toegevoegd en het worden er steeds meer, waaronder “generatieve” bewerkingen. Aan de hand van een aantal foto’s laat Jos zien wat de mogelijkheden van dit programma zijn. Indien mogelijk komen nog (gratis) apps en webtoepassingen aan bod, waarmee afbeeldingen kunnen worden “gecomponeerd”. Het resultaat daarvan kun je geen foto meer noemen, maar eerder een collage.  

In de zaal

Zoals altijd kunt u hier met uw vragen over fotografie in al zijn facetten terecht. Speciale aandacht krijgt de artificiele intelligentie (AI) in de fotografie (zie de lezing hierboven). Misschien zijn er wel bewerkingen die u wilt toepassen die u zelf kunt uitvoeren, ook zonder AI.
En vergeet de analoge fotografie niet, die is weer in opkomst. Wessel Sijl weet er alles van en kan u ook vertellen over het afdrukken van foto's op papier. Hij neemt wat fotoprints mee ter illustratie en wellicht ook zijn negatiefscanner om te demonstreren hoe die werkt.

Wilt u alleen een praatje maken, dat is gezellig en u bent welkom.

HCC!Kennisdag op 30 maart 2024

Nadere informatie volgt. 

HCC!Kennisdag op 5 oktober 2024

Nadere informatie volgt

CompUfair op 2 november 2024 

Nadere informatie volgt

Foto-excursie?

Na de succesvolle foto-excursie naar Zutphen vorig jaar, broeden we ook voor dit jaar weer op een foto-excursie. Nadere informatie volgt.


Platform DigiFoto staat 365 dagen per jaar voor jou klaar!

Platform DigiFoto biedt jou als CompUsers-lid alle faciliteiten om je hobby op een plezierige manier te beleven! En dat op een wijze waarbij het persoonlijk contact de belangrijkste pijler is waarop onze activiteiten gebaseerd zijn. Niet alleen op één of twee dagen per jaar, maar op ál onze CompUfairs en andere evenementen - excursies, fotodagen etc.

Heb je vragen of opmerkingen?

Natuurlijk kun je bij ons ook al je vragen op fotogebied kwijt; meestal hebben we wel een passend antwoord. Je kunt platform DigiFoto elke dag benaderen via ons contactformulier (klik dan hier of op "contact" in de rechterkolom).

Voor wie is platform Digifoto?

Platform DigiFoto is er speciaal voor CompUsers-leden die geïnteresseerd zijn in het onderwerp fotografie en fotobewerking en er aardigheid in hebben om samen met anderen hieraan te werken. Dus eigenlijk voor iedereen!

Dat komt mede tot uitdrukking op de CompUfairs die tweemaal per jaar georganiseerd worden in De Bilt, en waar we aanwezig zijn voor je vragen en problemen, maar waar we ook altijd wel iets laten zien dat met fotografie in brede zin te maken heeft....

Bezoek daarom regelmatig onze CompUfairs in de Bilt...

De eerstvolgende CompUfair is op zaterdag 3 februari 2024.

De activiteiten georganiseerd door platform DigiFoto zijn ook toegankelijk voor alle HCC-leden!


Aarzel niet en word nu lid van het Platform DigiFoto door het aanmeldingsformulier in te vullen.

 

Categorieën