Ons blad SoftwareBus

SoftwareBusSwB 2020-1 is het clubblad van CompUsers en verschijnt zes maal per jaar. Het blad biedt, naast nieuws over CompUsers, artikelen over o.m. veiligheid, besturingssystemen en netwerken, inclusief internet, zowel voor beginners als gevorderden. SoftwareBus heeft een educatieve en informatieve functie. Wie meer wil weten over zijn besturingssysteem of zijn computer, heeft veel aan SoftwareBus! En alles in begrijpelijke taal!

Het blad is niet bij het lidmaatschap van CompUsers inbegrepen. Alle leden van HCC (niet alleen CompUsers!) kunnen een abonnement nemen. Binnen Nederland kost dat € 15,50 per jaar. Kijk hier voor meer informatie.

Het blad verschijnt niet alleen op papier, maar ook online in de vorm van een pdf-bestand, zowel compleet als in de vorm van losse artikelen. Alleen abonnees hebben na inlog toegang tot de meest recente drie nummers (een half jaar) van SoftwareBus. Na een half jaar krijgen ook CompUsers-leden die geen abonnee zijn, toegang na inlog. En na een jaar kan iedere bezoeker van onze site van deze service profiteren. Abonnees bieden we nog meer:

  • Exclusieve toegang tot een verzameling reviews (recensies) van interessante software.
  • Recht op gratis gebruik van een eigen subdomein onder cumail.nl, waarin zij maximaal 10 e-mailaccounts kunnen aanmaken. Kijk hier voor meer informatie.
Categorieën

Reacties

Beste redactie SoftwareBus,

 

In 1878 publiceerde Eadweard Muybridge zijn fotoreeks van het racepaard "Sallie Gardner" dat met jockey en al langs een serie van 12 aaneengeschakelde platencamera's galoppeerde. Hi tech anno 1878 (!). De bevroren beweging toonde aan dat een paard tijdens galopperen met 4 benen los van de grond kwam. Bingo voor Eadweard, weddenschap gewonnen, kostje gekocht, beroemde Amerikaan.

Muybridge';s beroemde foto The Horse in Motion, "Sallie Gardner", 1878

Mijn voorgestelde stukje gaat over het omgekeerde: welke stappen moet men nemen om de foto van Muybridge in stukjes knippen en zodanig te bewerken dat de afzonderlijke beelden via een Arduino op een beeldschermpje als stop-motion zijn te zien. Ik heb in het Engels iets dergelijks gepost op mijn blog TheSolarUniverse.wordpress.com  (project, 23 mei 2020). Het leek me leuk om dit spelen met hardware en software aan de lezers van SoftwareBus voor te leggen. Ik heb expres de Arduino gekozen vanwege de uitdaging die het kleine processortje en het minuscule werkgeheugen stellen.

op een Arduino Uno met een TFT shield

vriendelijke groeten, Floris Wouterlood, Leiden - floris256@yahoo.com