MicroCursussen

Van een aantal onderwerpen zijn 'MicroCursussen' beschikbaar. Dat zijn korte video's van rond de vijf minuten, waarin een specifiek onderwerp wordt belicht. Deze worden aangeboden door onze Opencast videoserver, een systeem om cursussen en lezingen via internet beschikbaar te stellen. Je ziet in de meeste gevallen naast een beeld van de spreker ook het beeld van hetgeen deze via zijn laptop/pc de deelnemers op een scherm laat zien.

Deze 'MicroCursussen' kun je zelf ook thuis maken. Dat is eigenlijk niet eens moeilijk, terwijl heel veel mensen er plezier van zullen hebben. CompUsers stelt daarvoor de nodige materialen, programma's en daarbij wat training en/of uitleg beschikbaar. Wat u nodig hebt, is uw laptop of desktop thuis. De programmatuur is gratis beschikbaar. Verder is een webcam en (ingebouwde) microfoon nodig, waarmee CompUsers u kan helpen.

De montage achteraf is in de regel minimaal en wordt door CompUsers verzorgd, gericht op een uniforme uitstraling en 'branding'. Uiteindelijk kunnen de MicroCursussen op deze website worden gepubliceerd.

Vindt u het leuk om voor een onderwerp ook wat MicroCursussen te maken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier Microcursussen.

In de tabel hieronder staat een beknopte samenvatting van de beschikbare MicroCursussen.

 

Klik op titel om video te bekijken Presentator Datum
Platform DigiFoto
GIMP 2.8 - Precies selecteren Wessel Sijl 20130217
GIMP 2.8 - Fotobewerking; lucht vloeiend donkerder maken Wessel Sijl 20130303
GIMP 2.8 - Scherm layout, single- en multi-window modus Wessel Sijl 20130303
GIMP 2.8 - Installeren van plugins en scripts Wessel Sijl 20130303
GIMP 2.8 - Snel selecteren met voorgrond selectie-tool Wessel Sijl 20130303
GIMP 2.8 - Corrigeren perspectief en kromme lijnen Wessel Sijl 20130318

 

Categorie├źn