Wat is de SoftwareBus?

PrintvriendelijkPrintvriendelijkVerstuur per e-mailVerstuur per e-mail

De SoftwareBus is het officieel orgaan van CompUsers en verschijnt zesmaal per jaar. Het blad biedt, naast verenigingsnieuws, artikelen over o.m. veiligheid, besturingssystemen en netwerken, inclusief internet, zowel voor beginners als gevorderden. De SoftwareBus heeft een educatieve en informatieve functie. Wie meer wil weten over zijn besturingssysteem of zijn computer, heeft veel aan de SoftwareBus! En alles in begrijpelijke taal!

Met ingang van SoftwareBus nummer 2017-3 kunnen abonnees – na inloggen – zowel de complete bladen als de losse artikelen in pdf-vorm downloaden. Dit geldt voor alle nummers vanaf 2015-1. Kijk hiervoor onder SoftwareBus online in het SoftwareBus-menu. Dat de artikelen los verkrijgbaar zijn is handig omdat ze zo gemakkelijk per onderwerp kunnen worden bewaard.

Na een half jaar hebben ook CompUsers-leden, die geen abonnee zijn, na inloggen toegang tot de complete Softwarebus.  En na een jaar kan iedere bezoeker van onze site van deze service profiteren. De losse artikelen blijven echter voorbehouden aan abonnees.

Abonnees van de SoftwareBus hebben recht op gratis gebruik van een eigen subdomein met e-mailaccounts onder cumail.nl, bijvoorbeeld jansen.cumail.nl. Elk subdomein met e-mailaccounts heeft een postmaster met eigen mailbox, in het voorbeeld postmaster@jansen.cumail.nl. Binnen zo’n subdomein kunnen daarnaast meerdere gescheiden mailboxen worden aangemaakt, bijvoorbeeld jan@jansen.cumail.nl en dora@jansen.cumail.nl.  Ook kunnen voor elk e-mailadres aliassen worden ingesteld. Kijk voor meer informatie onder Mailserver.

Vanaf 1997 had elke SoftwareBus een bijlage in de vorm van een CD- en later DVD-ROM met de nieuwste freeware en shareware. Van 1997 t/m 2004 was dat de CD-ROM SoftwareHits, en van 2005 t/m 2016 de DVD-ROM GigaHits. Dat wil zeggen: twintig jaar lang, dus een geweldige prestatie. De coördinatie was in handen van Henk van Andel. Hij vond het na al die jaren wel welletjes, en daarmee kwam er bij gebrek aan een opvolger een eind aan de GigaHits. U vind alle GigaHits van 2006 t/m 2016 - met alle previews maar zonder de bijgeleverde programma’s - op onze website onder GigaHits per jaargang in het Software menu. Zij zijn voor iedereen toegankelijk.

In plaats van de GigaHits bieden we u als abonnee reviews (recensies) van nuttige en interessante programma’s van goede kwaliteit op een afgeschermd gedeelte van deze website. U vindt Reviews van software in zowel het SoftwareBus- als het Software-menu. De verzameling reviews zal stap voor stap worden opgebouwd. Het ligt in onze bedoeling aan het eind van dit jaar zo’n twintig reviews gereed te hebben. We hopen dat ze een waardige opvolger van de GigaHits zijn.

Categorieën: