Wat is de SoftwareBus?

Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

De SoftwareBus is het officieel orgaan van CompUsers. U vindt er artikelen voor beginners en gevorderden over uw besturingssysteem en netwerken, inclusief internet. En dit is een zéér onvolledige opsomming!

SoftwareBus heeft dus ook een educatieve functie. Wie geen zin heeft om alleen maar een icoontjesklikker te zijn, waar overigens niets op tegen is, maar meer wil weten over zijn besturingssysteem of zijn computer, heeft echt de SoftwareBus nodig! En alles in begrijpelijke taal voor de gewone gebruiker!

Het blad in het handige A4-formaat verschijnt 6x per jaar.

En u kunt meer dan lezen!

Vanaf 1997 had elke SoftwareBus een bijlage in de vorm van een CD- en later DVD-ROM met de nieuwste freeware en shareware. Van 1997 t/m 2004 was dat de CD-ROM SoftwareHits, en van 2005 t/m 2016 de DVD-ROM GigaHits. Dat wil zeggen: twintig jaar lang, dus een geweldige prestatie. De coördinatie was in handen van Henk van Andel. Hij vond het na al die jaren wel welletjes, en daarmee kwam er bij gebrek aan een opvolger een eind aan de GigaHits. U vind alle GigaHits van 2006 t/m 2016 - met alle previews maar zonder de bijgeleverde programma’s - op onze website onder GigaHits per jaargang in het Software menu. Zij zijn voor iedereen toegankelijk.

In plaats van de GigaHits bieden we u als abonnee reviews (recensies) van nuttige en interessante programma’s van goede kwaliteit op een afgeschermd gedeelte van deze website. U vindt Reviews van software in het Software menu. Er staat nu alleen nog maar een voorbeeld van hoe zo’n review er uit kan gaan zien, maar de verzameling reviews zal stap voor stap worden opgebouwd. Het ligt in onze bedoeling aan het eind van dit jaar zo’n twintig reviews gereed te hebben. We hopen dat ze een waardige opvolger van de GigaHits zijn.

Categorieën: