Workshop Linux Mint 22 april 2023

Ben je geïnteresseerd in Linux maar heb je een beetje koudwatervrees voor het installeren, volg dan de workshop Linux Mint (Cinnamon editie) installeren en configureren, die tijdens de CompUfair van 22 april 2023 wordt gegeven. Voor de workshop zijn 10 laptops beschikbaar om een en ander in de praktijk uit te proberen. Je eigen laptop of pc is uiteraard ook welkom. Voordeel van installatie op je eigen computer is dat je na afloop met een werkend Linux Mint systeem naar huis gaat.

Voor wie is het bedoeld?

  • HCC-leden met een wat oudere laptop (max. 10 jaar) die het doorgroeipad naar de nieuwste versie van Windows geblokkeerd zien (NB. De ondersteuning voor Windows 8 is in januari 2023 gestopt) en hun machine een tweede leven willen geven. We installeren Linux Mint als enig besturingssysteem en dat blijkt ook op deze bejaarde machines wonderwel te kunnen draaien.
  • HCC-leden met een relatief jonge computer, die Linux Mint willen uitproberen, naast hun bestaande (Windows)-installatie. We installeren een zogenaamde dual-boot installatie. Bij het starten van de machine kan dan gekozen worden welk besturingssysteem moet opstarten.
  • HCC-leden die wel eens kennis willen maken met het fenomeen Linux, maar zelf geen machine beschikbaar hebben. Voor deze groep hebben we een tiental laptops klaar staan waar het op uitgeprobeerd kan worden.

Je kunt je voor de workshop opgeven via dit aanmeldformulier. Daarbij kun je ook aangeven of je je eigen laptop of pc meebrengt.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

 

Ik geef mij op als deelnemer aan de workshop Linux Mint op 22 april 2023

Je vindt je HCC-lidnummer op je HCC ledenpas.
Zet een vinkje als je je eigen laptop of pc meeneemt
1 + 3 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.