CompuFair 22 april 2017

Datum

-

De tweede CompUfair van dit jaar vindt plaats op zaterdag 22 april a.s. van 10 tot 16 uur in het H.F. Witte Centrum in De Bilt, Henri Dunantplein 4. Een routebeschrijving vindt u hier.

Ook dan pakken we weer grootst uit.

Op deze dag wordt tevens onze ALV gehouden.

 

Programma Lezingen CompUfair 22-04-2017 onder voorbehoud.

​Wij raden u aan regelmatig op deze pagina te kijken voor de meest actuele versie.

Tijd

Presentatie door

Omschrijving lezing

Over de Veghtzaal

10:15 - 11:15

Hans van Kempen

Videobewerking met Cyberlink Powerdirector 15. Een populair programma voor zowel beginner als gevorderde gebruiker.

11:30 - 12:30

Jos Mol

Een presentatie met de TVBox Pro. Een kastje dat je op je tv aansluit en dat van internet naar je tv stuurt.

13:30 - 14:30

Wessel Sijl

De NIK-Collection te installeren als plug-in in Lightroom en/of Photoshop.

14:45 - 15:45

Leon Braam

Budgetopstelling voor muziekproductie. Deel 2.
Hoe de bijgeleverde DAW-programma’s werken; Hoe gratis virtuele (VST) instrumenten van het web kunnen worden gehaald;

Jagtkamer

10:15 - 11:15

Frans Dijkhoff

Een schijfkopie maken met Macrium Reflect Free.

11:30 - 12:30

Jurriaan Nijkerk

Auteursrecht. Hoe zit dat in elkaar? Een heldere uitleg!1

13.30 - 14.30

Bert van Dijk
(HCC!Apple ig)

Zo haal je meer uit je iPhone of iPad.
Elke aanwezige ontvangt ook een ebook met iPhone en iPad.
tips  uit het nieuwe ebook voor leden van HCC!apple.
Verhinderd? Kijk op apple.hcc.nl

14:45 - 15:45

Frans Dijkhoff

Een back-up maken met Macrium Reflect Free.

Colenberghzaal 2

10:15 - 11:15

Rien Parhan

Modulaire synthesizer. Deel 3, de alternatieve drumkit.
De modulaire synthesizer gebruiken als ritmebox.

11.15 - 12.15

Martin Bekelaar

Windows 10 Redstone2 De nieuwtjes

12:30 - 14:00

ALV CompUsers

De Algemene Leden Vergadering 2017.

14:00 - 14:30

ALV Postzegels

 

14:45 - 15:45

Richard Morgan

Het programma Bolide slideshow creator.

 

Activiteiten van platforms op de CompUfair:
 
 
Het platform DigiFoto heeft weer een aantrekkelijk en uitgebreid programma samengesteld.
Wessel gaat een lezing houden over NIK-plug-ins, een interessant en actueel onderwerp. Jurriaan houdt een lezing over auteursrecht, waarvan hij zelf zegt: ‘Speciaal bij mensen die hier niet mee op de hoogte zijn worden soms claims neergelegd die er niet om liegen. Dat brengt zelfs in het gunstigste geval kosten met zich mee voor in ieder geval juridische hulp.
Richard houdt een lezing over het programma Bolide slideshow creator,
 
 
In de Statenkamer een aantal DigiFoto activiteiten waaronder:
  • inrichten van een fotostudio(-tje) waarin we portretfotografie gaan doen;
  • het maken van ‘selfies"
  • demonstratie over het gebruik van Google-foto's
  • demonstratie inlijsten en presenteren van foto's
  • informatie over het gebruik van de mini fotostudio.
Bij het platform Digivideo hebben we het volgende in de planning:
Een presentatie Cyberlink Powerdirector 15; dit populaire videobewerkingsprogramma is prima te gebruiken door zowel de beginner als de gevorderde gebruiker. Hans van Kempen laat zien wat er allemaal mee kan.
Een presetatie TVBox pro, een kastje dat je op je tv aansluit en vervolgens van alles van het internet naar je tv stuurt. Niet alleen films, maar ook apps uit de Google playstore zijn te gebruiken. Jos Mol laat zien hoe dat gaat.
Bij de tafels van het platform Digivideo is heel veel te zien op het gebied van Ultra HD, virtual reality, 360 gradenvideo, Cyberlink Powerdirector, Magix Videodeluxe, virtualdub en nog veel meer.
 
 
De medewerkers van het Platform Linux staan natuurlijk weer voor u klaar. U kunt met alle Linux- en open source-gerelateerde vragen bij hen terecht. Bijzondere aandacht wordt gegeven aan de zgn. ‘overstappers’. Onze groepsleden zijn bij uitstek geschikt om u te adviseren als het gaat om alternatieven voor de Windows-software die u gewend bent te gebruiken. Mochten directe alternatieven niet voorhanden zijn, dan is het in veel gevallen ook mogelijk om Windows-software te gebruiken in Linux. Voor dat laatste zijn diverse softwarepaketten beschikbaar. Over de verschillende voor- en nadelen van deze pakketten kunt u spreken met onze medewerkers.
 
 
Dit jaar willen we laten zien dat er veel Digitale Audio Werkstations op de markt zijn die niet onderdoen voor de bekende merken zoals Sonar ,Cubase en zelfs Protools.
Ook al noemen we ze hier niet vaak, we hebben ze wel klaar voor een demonstratie. Voel je dus vrij om te vragen om een demonstratie.
Presentaties:
Budget-opstelling voor muziekproductie (deel 2) door Leon Braam
In 2016 is vele malen gevraagd naar een herkenbare, kant-en-klare goedkope oplossing om met digitale muziek te beginnen. Tijdens een presentatie toont en demonstreert Leon zo’n opstelling. Hij gaat verder met de presentatie van februari 2017 waarbij hij de mogelijkheden demonstreert van de budgetopstelling. Hierbij gaat hij in op o.a.:
  • Hoe de bijgeleverde DAW-programma’s werken;
  • Hoe gratis virtuele (VST) instrumenten van het web kunnen worden gehaald;
  • Hoe muziek/vocalen worden opgenomen;
  • Hoe uit alle componenten een liedje wordt gevormd.
De presentatie is voor de beginnende of gevorderde muzikant. Ook mensen die geen muzikale talenten hebben, maar computergestuurd muziek willen maken/componeren, komen aan hun trekken!
De alternatieve drumkit door Rien Parhan
Riens derde lezing over de modulaire synthesizer. Deze keer richt hij zich op de mogelijkheden die er zijn om de modulair te gebruiken als ritmebox. De mogelijkheden zijn onuitputtelijk en ook steeds weer uniek. Je kunt namelijk geen patches opslaan op een modulair systeem.
Demonstraties in de Oostbroeckzaal (van 10:00 tot 16:00):
Pieter neemt zijn YAMAHA 9000 Pro Workstation mee. Dit digitale keyboard heeft een fantastisch natuurlijk akoestisch geluid.
Ronald neemt zijn Yamaha wind controller en gewone alt-sax mee om met het programma Band-in-a-Box te demonstreren hoe je in je eentje met begeleiding van een combo heerlijk muziek kunt maken.
Rien neemt onder andere zijn gitaar-synthesizer mee. De oscillatoren en filters van deze synthesizer kun je aansturen met een gitaar of, als je dat wilt, met je stem. Verder laat Rien zien, of eigenlijk meer horen, wat je kunt bereiken met diverse effectpedalen. Ook hier kan een modulaire synthesizer een taak krijgen.
Leon demonstreert een kant en klare en goedkope budgetopstelling om met digitale muziek te beginnen. De budgetopstelling bestaat uit hardware, geluidskaart, microfoon-opstelling, (controller) toetsenbord, en meegeleverde software. Hij geeft instructies m.b.t. componeren, opnemen en mixen/masteren van muziek met deze opstelling. Tevens beantwoordt hij al je vragen op het gebied van het aanschaffen en toepassen van software en hardware om muziek te maken. 
Ton heeft een opstelling met Ubuntu Studio. Deze opstelling gebruiken we om te laten zien wat Ubuntu onder de motorkap heeft op het gebied van muziek. Ton geeft speciale aandacht aan het Digitale Audio Workstations: Rosegarden en Ardour. Hij laat ook zien hoe je een Android-tablet kan gebruiken om je Digitale Audio Work Station aan te sturen.
Ruud geeft informatie over de onderstaande programma’s: Band-In-A-Box 2015 en RealBand 2015 met nieuwste styles en realtracks en Sonar Cakewalk VS (geleverd bij de Sonar VS-100) in een Windows 7-omgeving.
 
Evert Vinkenborg demonstreert de Flightsimulator onder Windows 10.
Na enkele minuten instructie kun je opstijgen van vliegveld Soesterberg om een rondvlucht te maken boven je eigen dorp of stad. Per persoon kan er 15 minuten worden gevlogen. Bij Evert ligt een intekenlijst om een gunstige vertrektijd bij hem te reserveren. Maar je kunt ook bij hem terecht voor een demonstratie van de freeware muziekprogramma’s Audacity en MuseScore.
 
 
Geeft informatie over de nieuwste update van Windows 10, die in april wordt verwacht. Martin van de Bekelaar zal een lezing geven over de nieuwe mogelijkheden van deze update. Het platform wil ook mensen helpen die problemen hebben met het systeem Windows. Hoe kan ik mijn bestanden van een Windows 10-phone naar mijn computer overzetten. Demonstraties sneltoetsen binnen Windows: wat heb ik eraan en wat kan ik er mee. Het demonstreren van de door ons ontwikkelde muismat met daarop de uitleg van de diverse toetscombinaties. Inspringen op de uitbreidingen van Microsoft. Demonstreren van het Office-pakket 2016.
 
Ook is HCC!apple met een stand aanwezig op de CompUfair voor beantwoording van alle Apple vragen en je kunt er met extra korting gedrukte Apple specials kopen.
Tevens geeft deze interessegroep een lezing over:

Zo haal je meer uit je iPhone en iPad

Elke aanwezige bij deze lezing ontvangt ook een ebook met iPhone en iPad tips  uit het nieuwe ebook voor leden van HCC!apple (zie afb.). Verhinderd? Kijk op apple.hcc.nl

Je ziet het weer een volledig gevuld programma, bovendien vindt je de HCC testbank en een aantal andere interessegroepen van de HCC ook weer in de Colenberghzaal 1.

 

Tot Ziens op de CompUfair.

 

Categorieën