Over CompUsers

CompUsers is een vereniging, gelieerd aan HCC, voorheen voluit de Hobby Computer Club HCC. HCC kent twee soorten groeperingen. Ieder die lid is van HCC wordt automatisch ingedeeld bij een van de regionale afdelingen. Daarnaast kent HCC landelijke interessegroepen. De vereniging CompUsers is als hcc!CompUsers één van die interessegroepen. Iedereen die lid is (of wordt) van HCC kan lid worden van CompUsers.

CompUsers helpt gebruikers van computers in de thuissituatie. De meeste aandacht gaat uit naar programmatuur voor toepassingen en besturingssystemen. Maar ook communicatie en netwerken krijgen de nodige aandacht. 

CompUsers is actueel. CompUsers helpt. CompUsers innoveert. Samen met CompUsers loop je altijd voorop.


Voor het beheer van twee van onze internetservers vragen we een tweede systeembeheerder. Belangstelling? Lees hier meer.....

CompUfair september 2019

Datum

-

HF Witte Centrum De Bilt

Vanaf 10 uur ’s morgens is de deur open voor het bezoeken van de CompUfair. Daar is weer van alles te beleven, zowel bij de groeperingen in de zaal als bij de lezingen en/of presentaties over uiteenlopende onderwerpen.

Over naar Drupal 8

Na ongeveer 6 jaar met Drupal 7 te hebben gewerkt is onze website woensdag 31 juli 2019 overgezet op de actuele versie 8 van het web content management systeem Drupal.

Voor wie er wat meer over wil weten: Drupal is net als Joomla en WordPress een opensource systeem voor het beheren van de inhoud van websites. De officiële Logo Drupal 8website is www.drupal.org, terwijl die van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap www.drupal.be is. Daar is ook Nederlandstalige documentatie te vinden.

Drupal 8 bestaat al enige jaren naast Drupal 7. Versie 8.0.0 werd in november 2015 uitgebracht. Inmiddels is 8.7.5 de actuele versie. Drupal 8 maakt in tegenstelling tot voorgaande versies voor verschillende componenten gebruik van elders ontwikkelde open-source software die zich al bewezen heeft. Daardoor wordt Drupal gemakkelijker te onderhouden en wint het aan betrouwbaarheid.  Drupal 8 verschilt mede daardoor technisch zo sterk van 7 dat een eenvoudige upgrade niet mogelijk is. De website moest dan ook van de grond af aan weer in Drupal 8 worden opgebouwd. Dank zij het feit dat de gebruikersinterface niet zo sterk verschilt van die van Drupal 7 was dat niet al te moeilijk, zij het wel tijdrovend. Het resultaat zie u voor u.

Nog niet alle functionaliteit van de Drupal 7 website is overgezet, maar het meeste en belangrijkste is er. De rest komt nog...

2010-5_p42 iPod touch

Ervaringen met de iPod touch 32Gb - Ernst Roelofs

Mijn zoon heeft na lang sparen een iPOD touch gekocht, de eerste iPod met iPod Touchcamera, en als vader grijp je dan de kans om dat fel begeerde hebbedingetje eens stevig aan de tand te voelen.

Apple, inmiddels het op een na rijkste bedrijf ter wereld, maakt ontegenzeggelijk mooie spullen. De marketing is grandioos en de bediening van Appleproducten is in de regel gebruiksvriendelijk. Apple heeft echter een slechte naam op het gebied van service, en verder een enorme controledwang. Daarnaast begint Apple schaamteloze trekjes te krijgen door in de voorwaarden op te nemen dat jouw locatiegegevens eigendom zijn van Apple. Verder overtreedt Apple de Europese wetgeving, die een door de gebruiker te verwisselen accu verplicht stelt. Er is geen enkel Appleproduct te verkrijgen waarvan de accu gewisseld kan worden. Dat doet Apple liever zelf tegen een niet onaanzienlijk bedrag (een nieuwe accu voor de iPAD kost 100 euro). Tot zover Apple; een bedrijf dat door zijn imago en marketing in staat is een telefoon te verkopen die, kort door de bocht, alles kan behalve fatsoenlijk bellen en toch als warme broodjes over de toonbank gaat.