MegaCompUfair 23 september 2017

Datum

-

23 september 2017

Op 23 september a.s. kun je weer deelnemen aan de activiteiten op de MegaCompUfair in het Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte,
Henri Dunantplein 4, 3731CL in De Bilt.
Een routebeschrijving vind je hier.
 
 
In de Jagtkamer kan iedereen de hele dag terecht op 12 laptops om allerlei zaken op internet te regelen. Bovendien zal onze secretaris in de Jagtkamer beschikbaar zijn om allerlei vragen omtrent het HCC lidmaatschap te beantwoorden, zoals het gebruik van mijnHCC; het aanmaken van een account op www.compusers.nl en de toegang tot het daarop aanwezige ledenkatern. Bovendien kan hij u alles vertellen omtrent het aanmaken van een CU mailadres of een CU subdomein.
 

Onze platforms hebben weer hun best gedaan om u een zo aantrekkelijk mogelijk programma aan te bieden, een korte beschrijving volgt hieronder.

 

Op onze stand staan wij klaar om je te helpen, jij vraagt en wij geven gericht antwoord!
Wij demonstreren de sneltoetsen die op de speciale Windows muismat ( te koop bij onze info-balie) zijn afgebeeld en tevens geven we hierop een toelichting. Meer informatie, klik hier.
En in samenwerking met Martin Bekelaar

 

vind je op de stand van het platform Windows:

Een Oculus Rift systeem, dus VR (mits we de beschikking hebben over een MS set, is hopenlijk op tijd voor de fair!)

Dat houdt dus in dat we Google Earth in VR kunnen laten zien.

We laten Netflix 4K zien en waarschijnlijk ook Youtube 4K

We laten Blu-Ray 4K HDR10 weergave zien (Wij hebben de enige HDR10 monitor van LG in de Benelux).

We gaan aan de slag met Windows 10 met een nieuwe OEM latop (die is op dit moment op weg naar ons lab vanuit Hong Kong).

 
Zij zullen weer zaken demonstreren met de Benext, Domoticz op de Raspberry Pi. RFX-com, Z-wave en Zigbee zullen met en door elkaar gebruikt worden.
Philips (Eindhoven) is natuurlijk bij iedereen bekend. Hun Hue-systeem wordt steeds uitgebreider en kenmerkt zich door gebruiksgemak en koppelbaarheid met vele andere domoticasystemen.
IKEA, het beroemde woonwarenhuis, heeft nu een eigen domoticalijn, die daar sterk op lijkt. We hebben deze onlangs aangekocht en hopen deze op de beurs te kunnen laten zien.
Athom (Enschedé) met hun nieuwe domotica–controller Homey is een groeiende speler op de markt en is sinds kort ook in het buitenland actief. Zowel de Homey als de Hue zullen werkend getoond worden.
Zo is er op de fair voor ieder die zich interesseert voor domotica wat te vinden. Voor de eindgebruikers die niet veel zelf willen knutselen, maar ook voor de doe-het-zelver die graag alles zelf bedenkt en uitvoert.

 

Dit jaar willen we laten zien dat er veel Digitale Audio Werkstations op de markt zijn die niet onderdoen voor de bekende zoals Sonar, Cubase en zelfs Protools. Daarom o.a. aandacht voor Presonus Studio One. Meer informatie, klik hier.

 

DigiVideo is uiteraard ook weer aanwezig op de MegaCompUfair met een uitgebreid aanbod van onderwerpen en demonstraties, o.a.Lightworks 14, Miracast, Cyberlink Powerdirector en Pinnacle Studio. Meer informatie, klik hier.

 

Als het platform DigiFoto weer over een eigen ruimte kan beschikken – wat niet erg waarschijnlijk is, want de statenzaal is helaas vergeven aan een andere IG - gaan we groots aan de slag.
Dus, als we alleen activiteiten in de grote zaal kunnen ontplooien, zal het helaas een minimale invulling worden van ons imposante programma. In dat geval zullen we in ieder geval verslag doen – via een foto-slideshow op een groot scherm - met een gevarieerde selectie van mooie bijdragen van deelnemers aan onze succesvolle fotosafari naar Elburg.
Nieuw – en in ieder geval ook in deze eenvoudige setting – is een foto-review-activiteit. Daar willen we foto’s die men meeneemt, en waar men problemen mee heeft – liefst op USB-stick zodat we ze groots op beeldscherm of beamer kunnen laten zien - van inhoudelijke en technische adviezen voorzien voor het maken van betere foto’s.
Ook nieuw is dat we voortaan, voorafgaand aan iedere (Mega)CompUfair, de CompUsers-leden (via een mailing) zullen aansporen hun camera of smartphone mee te nemen en te gebruiken om een goede fotoimpressie van de CompUfair te maken. De beste foto’s worden gepubliceerd in de SoftwareBus, ter opleuking van het traditionele verslag van iedere CompUfair. Uiteraard worden ze ook vertoond op een volgende CompUfair. Daarnaast zal een selectie worden getoond op de website. Doen dus!
Meer informatie, klik hier.

 

De medewerkers van het Platform Linux staan natuurlijk weer voor je klaar. Je kunt met alle Linux en open source- gerelateerde vragen bij hen terecht. Een bijzondere aandacht wordt er gegeven aan de zgn. overstappers. Onze medewerkers zijn bij uitstek geschikt om je te adviseren als het gaat om alternatieven voor Windows-software die je gewent bent te gebruiken. Mochten directe alternatieven niet voorhanden zijn dan is het in veel gevallen ook mogelijk om Windows software te gebruiken in Linux. Voor dat laatste zijn diverse softwarepakketten beschikbaar. Over de verschillende voor- en nadelen van deze pakketten kun je spreken met onze medewerkers.

 

 

De redacteurs van onze SoftwareBus en de coördinator van onze reviewers staan natuurlijk ook weer klaar om je antwoord te geven op de vragen over het blad en de reviews.

 

Samenwerking met Dutch Flanker Display Team DFDT

De vrijwilligers van DFDT geven demonstraties op een vluchtsimulator. Zij nemen twee cockpits mee. De presentatie zal worden opgezet rond de simulator DCS World. Dit is een militaire vluchtsimulator, waarin gevlogen kan worden met zowel moderne als historische vliegtuigen. Denk bijvoorbeeld aan de F-15C Eagle, Mirage 2000 en A-10 Warthog, en hun Russische tegenhangers, de Su-27 Flanker, MiG-29 Fulcrum en de Su-25 Frogfoot.
Daarnaast kunnen historische luchtgevechten gevlogen worden met de Spitfire of de P-51D Mustang tegen de Duitse Messerschmitt Bf.109 en Focke Wulf Fw.190, boven een historisch correcte scenery van Normandië in 1944.
Zij zullen diverse vliegtuigen gaan demonstreren, en ook bezoekers de mogelijkheid geven onder begeleiding een stukje te vliegen.
Als de tijd en de beschikbaarheid van onze leden het toelaat kunnen we zelfs vlieglessen geven in de Tsjechische straaltrainer L-39 Albatros, waarbij we een bezoeker een vlucht laten maken met in de achterste stoel een instructeur , die in geval van nood het vliegtuig kan overnemen.

 

Het wordt weer ouderwets gezellig. Door de deelname van diverse hcc!interessegroepen en alle platforms van CompUsers is er voor iedereen wel iets interessants te zien.

 

Ook zijn er natuurlijk weer onze voortreffelijke lezingen en/of workshops, het volledige programma van de presentaties en workshops is nog niet gereed maar vind je binnenkort op deze  plaats.

 

Koopjesmarkt


Verder kun je je slag slaan op de koopjesmarkt, er zijn kraampjes met allerlei computerbenodigheden, printerinkt en boeken. Hieronder enige verkopende deelnemers:

 

Dus, zoals je ziet, weer een aantrekkelijk programma.

We zien jullie graag op 23 september in De Bilt.

 

 

Categorieën