Video's van lezingen

Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

De lezingen die kaderleden van CompUsers tijdens CompUfairs en soms ook andere bijeenkomsten verzorgen worden vaak  op video opgenomen. Na afloop (meestal binnen een week) worden ze via deze website gepubliceerd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het softwarepakket Opencast (externe link), een systeem om cursussen en lezingen via internet beschikbaar te stellen. Hierbij staan meestal twee vensters naast elkaar: de presentator en het scherm met zijn presentatie (scherm van zijn laptop) zoals dat ook via een beamer in de zaal zichtbaar was.

Beide vensters kunt u naar believen groter of kleiner maken. Daarnaast zitten er nog veel meer functies in Opencast. Deze kunt u via wat experimenteren gemakkelijk achterhalen. In SoftwareBus 2013-2 staat een volledige beschrijving van deze mogelijkheden.

In het menu hiernaast vindt u de video’s van de lezingen gegroepeerd naar onderwerp. Om te zien welke nieuw zijn toegevoegd, moet u op de kop van de kolom ‘Datum’ klikken om de video’s naar datum te sorteren.

 

Categorieën: