Beveiligd internetten bij CompUsers

Onze website is vanaf 20 april 2013 beveiligd met het HTTPS protocol.  U surft er naar toe met de URL https://www.compusers.nl. HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure en is een uitbreiding van het standaard HTTP protocol. Kern er van is dat alle verstuurde gegevens worden versleuteld, waardoor een mogelijke afluisteraar niet te weten kan komen waar het om gaat. Dat is vooral van belang voor privacy-gevoelige gegevens zoals uw naam, e-mailadres en wachtwoord. Aanvankelijk werd HTTPS alleen gebruikt voor handelingen waarbij dit soort gegevens wordt verstuurd, zoals inloggen, registratie, uw ledenpagina enz. Sinds 26 oktober 2013 is de hele website echter met HTTPS beveiligd. Het standaard HTTP protocol wordt automatisch omgeleid naar het beveiligde HTTPS protocol.

Om dit mogelijk te maken heeft CompUsers een erkend SSL (Secure Sockets Layer) certificaat aangeschaft bij Comodo CA Ltd. Het is vijf jaar geldig en zal daarna worden vernieuwd. Dit certificaat geldt voor compusers.nl en al zijn subdomeinen zoals die van de platforms, bijvoorbeeld digifoto.compusers.nl.

Meer over HTTPS en SSL leest u op Wikipedia.

Ter verdere beveiliging van onze HTTPS-website is sinds 31 oktober 2017 ook HSTS (HTTP Strict Transport Security) ingezet. Lees hier meer over op Wikipedia of Forum Standaardisatie. Een test van onze website op www.internet.nl geeft met een score van 81% prima resultaten. De 100% wordt niet bereikt door het ontbreken van een IPv6 adres. Onze server provider biedt dat helaas nog niet aan.

Ook uw e-mail via cumail.nl is nu met een SSL certificaat beveiligd, in dit geval van RapidSSL.
 

Categorie├źn