Meer en betere zoekresultaten op de website

Deze week is een nieuwe zoekmachine voor onze website in gebruik genomen. In plaats van de standaard Drupal zoekmachine wordt het zoekwerk nu uitgevoerd door Apache Solr. Er wordt nu ook in pdf- en andere documenten gezocht die aan webpagina's gekoppeld zijn, zoals de SoftwareBussen en losse artikelen uit de SoftwareBus. Bovendien kunnen de zoekresultaten via een menublokje aan de rechterkant worden gesorteerd op relevantie (standaard), titel, type, auteur en datum.

Solr (uitgesproken als "solar", Engels voor van of met betrekking tot de zon) is een bedrijfsmatig open-source zoekplatform van het Apache Lucene project, dat door de Apache Software Foundation (ASF) is opgezet om open-source zoeksoftware te ontwikkelen. De ASF is vooral bekend van de Apache webserver waarop ruim de helft van het internet draait, maar ook het OpenOffice kantoorpakket wordt sinds enige tijd verder ontwikkeld onder auspiciën van de ASF.

Solr is in het zakenleven de populairste zoekmachine. Bij het zoeken op onze website kunt u nu ervaren hoe terecht dat is.