CompUfair en Algemene Ledenvergadering 2016

Datum

-
Lokatie van de CompUfair en de ALV:

HF Witte Centrum
Henri Dunantplein 4
3731 CL  De Bilt

Een routebeschrijving en een overzicht van de zalen vindt u hier.

 

De Agenda van de Algemene Ledenvergadering:

 

Agenda

 1. Opening.
 2. Vaststelling van de agenda.
 3. Mededelingen/Ingekomen en Uitgaande stukken.
 4. Verslag en vaststelling verslag ALV 18 april 2015.
 5. Algemeen Jaarverslag 2015.
 6. Financiële Jaarstukken 2015 incl. ProgrammaTheek.
  1. Financieel jaarverslag 2015 CompUsers en Programmatheek
  2. Verslag van de kascommissie
  3. Verlening decharge aan het bestuur
  4. Vaststelling begroting 2016 / contributie 2017
  5. Benoeming nieuwe Kascommissie
 7. Uitkomsten werkgroepen “Beleggingen” en “Toekomst ProgrammaTheek”.
 8. Uitkomsten Kaderdagen 2015 en voorjaar 2016
 9. Voorstel activiteiten 2016
 10. Ontwikkelingen HCC/CompUsers.
 11. (Her)Verkiezing bestuursleden.
 12. Rondvraag.
 13. Sluiting
De vergaderstukken zijn vanaf heden beschikbaar in het ledenkatern. Op de vergadering worden deze in beperkte oplage in boekvorm uitgereikt.

 

Het programma van de CompUfair,

(wijzigingen voorbehouden, raadpleeg voor de actuele versie steeds deze pagina)

 

Over de Veghtzaal (Lezingen)

Tijd Platform Spreker Onderwerp
10:15 – 11:15 Linux Hans Lunsing Overstappen van Windows naar Linux. Dat begint met de vraag waarom je het zou doen: voor- maar ook nadelen van Linux komen aan de orde. Vervolgens bespreekt Hans hoe je je het beste op de overstap kunt voorbereiden, en tot slot laat hij zien hoe de installatie van Linux Mint Cinnamon in zijn werk gaat.
11:30 – 12:30 DigiVideo Roel Schuil  Starten met Lightworks. Wat moet je allemaal instellen voordat je aan de gang kan. Roel vertelt u het.
13:45 – 14:45 Muziek   Leon Braam Beats maken. Leon laat zien hoe je op eenvoudige manier met behulp van onze Muziek Creator van Cakewalk beatz maakt! Een goede commerciële productie van beats hoeft niet moeilijk of duur te zijn. In zijn presentatie maakt hij o.a. gebruik van gratis op het web te verkrijgen materiaal en demonstreert hij maken van samples. Verder gaat hij in op het gebruik van een pad-controller om de creativiteit te versterken en de productie te vereenvoudigen.  Als laatste wordt het presenteren van de hit, mixing en mastering, uitgelegd.
15.00– 16.00 Muziek  Frans Bergen Van LP naar CD. Frans zal een lezing geven over het digitaliseren van cassettebandjes en LP’s en deze overzetten op een CD zodat u er nog beter van kan genieten. Hij gaat in op de benodigde hardware en software. Dit om de omzetting zo goed mogelijk te laten verlopen. Met het programma CoolEdit of Audacity kan je bijvoorbeeld een opname handig verdelen in apart muziekstukken en je kan er de ruis en tikken, die vaak bij oudere opnamen de kop opsteken, mee weghalen. Tijdens de lezing kunnen er vragen worden gesteld.

Bovenstaande lezingen kunnen 'live' via Youtube worden gevolgd. Klik daarvoor hierboven op de (lichtblauwe) titel van de lezing.
Er worden ook opnames gemaakt. Die komen na bewerking op de website van CompUsers onder '
Video presentaties'. Houd rekening met 1 à 2 weken, nodig voor de bewerkingen.

 

Jagtkamer (Workshops)

Tijd Platform Spreker Onderwerp
10:15 – 11:15 DigiFoto Isja Nederbragt

Fotobewerken op de smartphone (of tablet).
Breng uw eigen smartphone of tablet mee om deze workshop te volgen!! Ook is het aan te raden vooraf thuis de app Snapseed  op uw smartphone of tablet te downloaden. Deze app is beschikbaar voor het Apple, Android en Windows  besturingssysteem.

 

11:30 - 12:30 DigiFoto Isja Nederbragt Fotobewerken op de smartphone (of tablet).
Breng uw eigen smartphone of tablet mee om deze workshop te volgen!! Ook is het aan te raden vooraf thuis de app Snapseed  op uw smartphone of tablet te downloaden. Deze app is beschikbaar voor het Apple, Android en Windows  besturingssysteem
14.30 tot 15.30 Algemeen Frans Dijkhoff

Werken met mijn HCC.
Hoe maak ik een account aan in mijnHCC, wat kan ik op dat account allemaal regelen en nog meer handigheidjes. Als u uw hcc lidnummer en de HCC code uit de brief van 2015 meebrengt kunt u tijdens deze workshop, indien u dit nog niet hebt gedaan, uw account aanmaken.

     
 

Colenbergzaal I (Grote zaal)

In deze zaal vindt u de platforms Windows, Linux, DigiFoto, DigiVideo, Domotica, Communicatie en Webontwerp. Verder vint u er onze Infobalie, de HCC!Testbank en nog enkele HCC!interessgroepen,
Zij staan gereed om u te voorzien van goede adviezen.
 

Colenbergzaal II (Vergaderzaal)

Tijd Intressegroep  

10:30 – 11:30

HCC!Postzegel Algemene  Ledenvergadering
12:30 – 13:30   HCC!CompUsers Algemene Ledenvergadering. Voor de benodigde vergaderstukken zie het ledenkatern. Ter vergadering  is een boekje met alle vergaderstukken aanwezig.

 

Oostbroekzaal (Muziekzaal)

 

Van 10.00 tot 16.00 uur  kunt u hier terecht voor allerlei adviezen omtrent muziek en pc. Zie ook  https://muziek.compusers.nl/

 

Categorieën