Inhoud SoftwareBus 2022-2

Een aantal artikelen zijn beschikbaar als pdf bestand. Klik op een link of de bijbehorende afbeelding om de gewenste pdf te downloaden.

Let wel: overname van artikelen is slechts toegestaan met VOORAFGAANDE schriftelijke toestemming van de redactie!

Voorblad SwB 2022-2Voorplaat en Voorwoord: Ger Stok zet de CompUfair van 23 april centraal op voorplaat. Mee eens. We kunnen weer, en dan is er die middag ook nog een ALV. Jos van den Berge sluit dan zijn bestuursperiode af, maar wijst erop, zoals anderen eerder, dat we ook als HCC-interessegroep mensen nodig hebben die enkele eenvoudige bestuurstaken vervullen. Probeer het eens!
In memoriam MHRLIn memoriam Marius Hille Ris Lambers: Een mooi initiatief van Rein de Jong was het bundelen van herinneringen van enkele goede bekenden van de op 16 maart overleden Marius. Dit schept een vrijwel compleet beeld van deze bijzondere oud-clubgenoot op. Hij ruste in vrede.
KaderdagKaderdag 8 maart, terugblik: Door de omstandigheden met Corona is ons een aantal Kaderdagen door de neus geboord. En dat, terwijl we als vereniging in een overgangsfase zitten, waarbij de Kaderdagen eigenlijk broodnodig zijn. Zo ontstond het idee om een online-kaderdag te organiseren. Omdat de weekenden al aardig gevuld waren werd het uiteindelijk dinsdag 8 maart jl.
CompUfair, plattegrond HF WitteCompUfair op 23 april: Vooruitblik van René Suiker op de CompUfair, alsmede de Algemene Ledenvergadering (ALV), op 23/4 a.s. Het moet weer eens gezegd: René kan dit schrijven als geen ander, waarvoor dank!
KennisdagHCC!kennisdag op 26 maart: Een terugblik, ook nu van René Suiker, op de geslaagde kennisdag in Houten. Het mocht weer! Eén beursgebouw voor de kennisdag waar behalve diverse interessegroepen ook CompUsers aanwezig was. Het fijne van dit alles: er was ook weer ruimte voor onderling contact. En daarnaast al die presentaties!
Linux virtuele machinebeheerderLinux Virtuele Machinebeheerder: Een toepassing die het mogelijk maakt Windows 11 te construeren in een virtuele machine die UEFI, Secure Boot en TPM ondersteunt. Een goede handleiding voor als je nog geen idee hebt hoe je dit zou kunnen doen! Geschreven door Ton Valkenburgh.
ColofonColofon: Hier vind je alles wat je hoort te weten over het melden van verhuizing, overlijden, opzeggen, nabestellen van jaargangen, tarieven, en dergelijke. Lees het eens door!
KompoZerWebontwerp voor beginners: Harry van Mosseveld schreef deze handleiding voor degenen die zelf een eigen website willen ontwerpen. Daarbij kun je gebruik maken van speciale programma’s. Harry beveelt daartoe de gratis applicatie KompoZer aan.
Ali Express\(Geen) koopje uit China?: Een herziening van de situatie van enkele jaren geleden. De regels zijn veranderd. Als je indertijd heel goedkoop iets in China wilde kopen, waren de invoerregels anders dan nu. Wessel Sijl heeft zich er opnieuw in verdiept en beschrijft de verschillen tussen toen en nu. Waardevol advies!
Floccus logoFloccus: ‘De intelligente manier om bladwijzers te archiveren en te synchroniseren’, zegt André Reinink. En zeer welkome ‘tool’, want wie gebruikt er geen bladwijzers (favorieten)? Het gemak dient immers de mens!
MacNieuws van Apple: De vrijwilliger van apple.hcc.nl die regelmatig bijdragen instuurt over wijzigingen en aanvullingen die Apple heeft bedacht (Bert van Dijk), heeft ons erop gewezen dat ‘Apple steeds aantrekkelijker is voor ‘power-users’ (veeleisende gebruikers).
CorelDrawCorelDRAW (deel 2): Vervolg op deel 1 (in 2021-4), en wel over de Graphics Suite 2022. Weer uitstekend  uitgewerkt door René Suiker. Hij weet heel goed aan te duiden wat de diverse onderdelen van de suite aan nuttige toepassing bieden en werkt dat tamelijk ruim uit. Mooi voor beeldbewerkers.
NetGuardNetGuard: Review door Ton Valkenburgh: een firewall die geen speciale rechten vereist. Biedt controle over je eigen Android-smartphone of -tablet en je databundel. Functioneert ook als lokale proxy-server.

 

Categorieën