Introductie in Linux Mint

Nu heel veel machines de upgrade naar Windows 11 niet kunnen maken, is het verstandig eens naar een goed alternatief te kijken. Daarom heeft HCC besloten om Linux Mint, een populaire en Linux Mintgebruikersvriendelijke Linux distributie, als alternatief voor Windows te promoten. HCC!compusers sloot zich daarbij aan. Deze Linux-variant is voor veel beginnende Linux-gebruikers goed te doen en betrouwbaar en stabiel. Andere voordelen van Linux Mint zijn de professionele kwaliteit, de veiligheid, het is gratis en het is goed aan te passen. Bovendien is de privacy goed geregeld, want je hoeft geen account op het web aan te maken. Ten slotte werkt het ook samen met andere besturingssystemen.

In dit kader koos HCC een introductie in Linux Mint als tweede seizoensthema van 2022. Overal in het land zijn HCC-presentaties over Linux Mint gegeven. Tijdens de presentaties kwamen onder meer aan bod: Linux-distributie, versies en uitgiftemodel, systeemeisen, apps via Programmabeheer, Menu / categorieën, Libre Office en bestandenstructuur

Workshops nieuwste versie Linux Mint (21) downloaden en installeren (wel even inloggen):
PC-Active publiceerde ook in 2018 en 2019 al enkele artikelen over Linux Mint:
  • Update LINUX MINT: INS & OUTS. Steeds meer computergebruikers ontdekken en gebruiken Linux Mint, lees hier waarom en hoe.
  • Workshop Aan de slag met Linux Mint. Waarom zou je een dure Windows-licentie aanschaffen, terwijl Linux Mint gratis beschikbaar is? Deze Linux-distributie is inmiddels volwassen genoeg om alle veelvoorkomende pc-taken uit te voeren. Hoog tijd om ermee aan de slag te gaan.

Kijk ook eens naar de Nederlandstalige Linux Mint community website: www.linuxmintnl.nl,  
met een wiki: wiki.linuxmintnl.nl met veel Nederlandstalige informatie  
en een forum: forum.linuxmintnl.nl, waarin o.m. vragen kunnen worden gesteld.

Op youtube.com staat een korte, redelijk recente Nederlandstalige serie over Linux Mint voor beginners:

    Linux Mint voor beginners - Introductie en kennismaking  
    Linux Mint voor beginners - Linux Mint downloaden en installeren  
    Linux Mint voor beginners - Linux Mint gereedmaken voor gebruik  
    Linux Mint voor beginners - Werken met Writer

De Nederlandse Linux Gebruikersgroep (NLLGG) biedt op zijn website een pagina over Beginnen met Linux. NLLGGNiet specifiek voor Linux Mint, maar Linux Mint wordt wel genoemd in het rijtje Linux distributies dat geschikt is voor beginners,

En op de andere pagina's van Platform Linux vindt u natuurlijk ook allerlei informatie over Linux, waarvan het meeste ook voor Linux Mint wel van toepassing is. Kijk maar naar het menu hiernaast.

Categorieën