Overstappen op Linux...

Vanaf 15 januari 2020 wordt Windows 7 door Microsoft niet meer ondersteund, een uitnodiging voor kwaadwillenden om daar misbruik van te maken. Een overstap naar Windows 10 ligt natuurlijk voor de hand, maar dat is zeker niet de enige mogelijkheid. Uit een klein onderzoek onder de lezers van Webwereld blijkt dat 47 procent van de Windows 7 gebruikers gaat upgraden naar Windows 10 of dat al gedaan heeft, maar liefst 32 procent overstapt op Linux en 7 procent naar andere besturingssystemen als ChromeOS en macOS, terwijl 13 procent bij Windows 7 blijft. Of intenties ook worden uitgevoerd is natuurlijk maar de vraag, maar het is opmerkelijk dat maar liefst een derde van de geraadpleegde lezers op Linux wil overstappen. Misschien ook iets voor u? Webwereld noemt in elk geval 7 redenen om naar Linux over te stappen, zij het dat het ook wel de vinger op enkele nadelen legt.

Van WIndows 7 naar Linux

Hier zijn  nog enkele artikelen van Webwereld, Computerworld en Computer!Totaal die relevant zijn bij uw keuze waarop over te stappen:

Op 21 januari 2020 gaf Hans Lunsing bij HCC!Amsterdam een presentatie over de overstap van Wndows 7, dat door Microsoft niet meer wordt ondersteund, naar Linux. Een pdf van de presentatie is hier te downloaden:

In een reeks van drie artikelen bespreekt Hans Lunsing de voor- en nadelen van Linux ten opzichte van Windows, hoe u zich het beste kunt voorbereiden op de overstap van Windows naar Linux, en hoe u Linux op uw computer installeert. Tot slot wordt een overzicht gegeven van zoveel mogelijk Nederlandstalige documentatie die u helpt met Linux te werken.

  1. Inleiding: over Linux, de voor- en nadelen van Linux, en Linux ontdekken via Live-DVD's.
  2. Voorbereiding van de overstap.
  3. Installatie van Linux.

Deze artikelen verschenen eerder in ons blad de SoftwareBus, nummers 2015-5, 2015-6 en 2016-2 (alle drie pdf). Er is bovendien een samenvattende presentatie van gemaakt, die tijdens de CompUfair van 16 april 2016 werd gegeven.

Ook de volgende artikelen en presentaties zijn in dit verband nog van belang:

 

Categorieën